Massa: 'Vond dat Verstappen veel fouten maakte, maar aan zijn snelheid twijfelde ik niet' Formule 1
Formule 1

Massa: 'Vond dat Verstappen veel fouten maakte, maar aan zijn snelheid twijfelde ik niet'

Massa: 'Vond dat Verstappen veel fouten maakte, maar aan zijn snelheid twijfelde ik niet'

Felipe Massa heeft Max Verstappen zien opgroeien in de afgelopen Formule 1-seizoenen. Waar de Braziliaan zich eerst nog met regelmaat kritisch uitliet over zijn collega, komt hij nu op die woorden terug. Tegenover De Telegraaf geeft hij aan sinds 2018 een nagenoeg foutloze coureur te zien die de wereldtitel van 2021 dubbel en dwars verdient.

'Ik vond dat Verstappen veel fouten maakte, zeker in die eerste jaren', geeft Massa aan bij het Nederlandse medium. Hij deelde van 2015 tot en met 2017 de grid met de Nederlander en was niet altijd te spreken over de fratsen die hij op het circuit uithaalde. 'Dat is inmiddels verleden tijd', vervolgt hij. De fouten die Verstappen destijds maakte, maakt hij nu niet meer.

De voormalige Williams-rijder geeft daarnaast aan dat hij altijd al overtuigd was van de stuurkunsten van Verstappen: 'Ik vond dat hij veel fouten maakte, maar aan zijn snelheid en zijn talent heb ik nooit getwijfeld.' Daarmee zat het vanaf het begin van zijn racecarrière al wel goed, zag ook de ervaren oud-coureur. Massa nam deel aan maar liefst 269 F1-races.

Omkeerpunt bij Verstappen

Verstappen kende begin 2018 nog een vormdip, eigenlijk de laatste van zijn carrière. Een aaneenschakeling van aanvaringen met diverse concurrenten mondde uit in een pijnlijke crash tijdens een vrije trainingssessie voor de Grand Prix van Monaco. Het roer moest om, en dat ging het ook. Massa: 'Sinds halverwege dat seizoen met Daniel Ricciardo bij Red Bull, 2018, is hij ongelooflijk goed. Alsof er een knop is omgegaan.'

'Hij is dit jaar niet op een fout te betrappen. Perfect in de kwalificaties, perfect in de races. Die gevechten met Lewis Hamilton horen erbij als je voor het kampioenschap gaat. Hij laat zien dat hij er klaar voor is en verdient de wereldtitel', concludeert elfvoudig Grand Prix-winnaar. Massa is ontzettend onder de indruk van hoe volwassen en kalm Verstappen de titelstrijd van 2021 aangegaan is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws