Massa: 'Mijn favoriet voor de wereldtitel is Verstappen' Opinie
Opinie

Massa: 'Mijn favoriet voor de wereldtitel is Verstappen'

Massa: 'Mijn favoriet voor de wereldtitel is Verstappen'

Felipe Massa denkt dat Max Verstappen de 2021-wereldtitel gaat winnen. De Braziliaan ziet in de Nederlander een coureur die in topvorm is, en bovendien de druk van Lewis Hamilton kan weerstaan. Als laatstgenoemde niet binnenkort met pensioen gaat, kunnen de Brit en de Nederlander een van de grootste rivaliteiten tot stand brengen die ooit gezien is in de F1.

'Mijn favoriet voor de wereldtitel is Verstappen', laat de voormalig Ferrari-coureur overtuigd weten in gesprek met AS. 'Het is belangrijk dat er soms een nieuwe coureur die titel kan pakken. Hamilton verdient het, en is een waanzinnige coureur, maar ik steun Verstappen', voegt hij daaraan toe. Het gaat Massa, die in 2017 uit de F1 stapte, er vooral om dat er een beetje diversiteit ontstaat aan de top van het veld.

De titel is voor de Limburger echter nog niet binnen. 'Het is nog maar kijken hoe hij deze slotfase ingaat, maar hij heeft een geweldige mogelijkheid', geeft Massa aan, die overtuigd lijkt van dat Verstappen het kan. 'Druk is een deel van de F1, die is er altijd. De druk staat er bij Verstappen op, maar ook bij Hamilton. Verstappen gaat bovendien uitstekend met die druk om.' Daar zal hij de titelstrijd dus niet op verliezen, voorspelt de elfvoudig Grand Prix-winnaar.

Rivaliteit tussen Verstappen en Hamilton

Hamilton en Verstappen zijn elkaar in 2021 met regelmaat tegengekomen op het circuit. Het duo zorgt voor spektakel en als ze dit in de komende jaren blijven doen, verwacht Massa dat we een historische rivaliteit zullen zien tussen de twee topcoureurs. 'Dat denk ik zeker, hoewel het afhangt van hoe lang Hamilton nog door wil', zet Massa daar als kanttekening bij. 'Tot hij met pensioen gaat, blijft dit een grote rivaliteit.'

Massa over de Ferrari-coureurs

Als voormalige Ferrari-rijder kan in een interview met Massa een toelichting van het huidige duo niet ontbreken. Ferrari heeft met Carlos Sainz een relatief nieuwe coureur, terwijl Charles Leclerc al jaren met het team aan het meegroeien is. Allereerst legt Massa Sainz onder de loep: 'Sainz is een sterke coureur. Het probleem bij Ferrari zal dus niet bij een van de rijders liggen, maar bij het team en de auto.'

'Sainz en Leclerc vormen een zeer belangrijk coureursduo. Sainz werkt hard, is consistent en snel. Of hij een wereldtitel kan winnen? Dat ligt aan de auto. Hij heeft zeker de consistentie, maar het is niet makkelijk om vanaf moment één teamgenoot Leclerc af te drogen. Daar moet je perfect voor rijden', besluit hij. Indirect looft hij dan ook de Monegask voor de hoge lat die hij bij de Italiaanse renstal heeft weten te leggen.

Bookmakers krijgen meer vertrouwen in wereldtitel Verstappen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws