Tanabe maakt zich klaar voor sprintrace: 'Hebben geleerd van Silverstone en Monza' Formule 1
Formule 1

Tanabe maakt zich klaar voor sprintrace: 'Hebben geleerd van Silverstone en Monza'

Tanabe maakt zich klaar voor sprintrace: 'Hebben geleerd van Silverstone en Monza'

Honda is tevreden met de uitslag van de kwalificatie van vrijdag. De motorfabrikant wordt door drie auto's vertegenwoordigd in de top vijf tijdens de sprintrace. Max Verstappen en Sergio Pérez kwalificeerden zich met hun Red Bull Racing-bolides op plek twee en vier, terwijl Pierre Gasly met zijn AlphaTauri direct achter de Mexicaan staat op P5. Toyoharu Tanabe is tevreden met de uitslag: 'Het is een goede start van het weekend.'

Met het nieuwe sprintrace-format wordt dit weekend voor de derde en laatste keer getest. Hierdoor hebben teams maar één vrije training om de juiste afstelling te vinden, aangezien de teams tijdens en na de kwalificatie van vrijdag niet meer aan de auto mogen sleutelen. 'Het is een druk en stressvol weekend voor alle ingenieurs en monteurs', begint de technisch directeur tegenover Honda Racing. 'Maar we waren hier goed op voorbereid omdat we hebben kunnen leren van de weekenden op Silverstone en Monza.'

Door de sterke kwalificatie hebben de coureurs van Red Bull Racing en AlphaTauri een goede kans om veel punten te scoren. Als Verstappen geen plekken verliest in de sprintrace, begint de Nederlander hoe dan ook op poleposition op zondag. 'Het zal heel spannend worden tussen ons en onze voornaamste concurrent Mercedes. We gaan ons best doen om met al onze bolides een goed resultaat neer te zetten hier in Brazilië', aldus Tanabe.

Groot verschil Gasly en Tsunoda

De 25-jarige Gasly kan terugkijken op een succesvolle vrijdag. Ondanks dat de Fransman een lastige eerste vrije training kende, staat hij nu pal achter de auto's van Mercedes en Red Bull. 'Ik ben heel erg blij vandaag' begint Gasly. 'Het was af en toe heel lastig om de auto onder controle te houden, maar telkens vond ik net dat beetje extra tijd. Toen het erop aankwam knoopte ik echt een fantastisch rondje aan elkaar. Ik denk dat we ons in de best mogelijke positie hebben gekregen', aldus Gasly.

De enige coureur met een Honda-motor die enigszins achter is gebleven, is Yuki Tsunoda. De Japanner kon niet tippen aan de snelheid van zijn teamgenoot. 'Yuki kwam helaas niet tot Q3 en start als dertiende, maar hij heeft laten zien dat hij hier snel kan zijn', zegt een hoopvolle Tanabe. Tsunoda probeert zelf ook de moed erin te houden. 'Het gaat een lastige sprintrace worden, maar ik ga mijn best doen om zoveel mogelijk posities terug te winnen', aldus de AlphaTauri-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws