Mazepin gaat steun in thuisrace vergelijken met sfeer op Circuit Zandvoort Formule 1
Formule 1

Mazepin gaat steun in thuisrace vergelijken met sfeer op Circuit Zandvoort

Mazepin gaat steun in thuisrace vergelijken met sfeer op Circuit Zandvoort

Nikita Mazepin staat aan de vooravond van zijn thuisrace. De Haas-coureur zal in 2021 voor het eerst in actie komen op Sochi Autodrom in de Formule 2. In de juniorenklassen eindigde hij al eens op het podium gedurende zijn thuisrace en zodoende kijkt hij uit naar het evenement. Ook is hij benieuwd naar de steun, de toeschouwers en hoe deze toeschouwers zich verhouden vergeleken met de topsfeer die er in Nederland ging gedurende de Dutch GP.

'Het zorgt voor positieve druk, niet een soort vervelende druk die je vertraagt in de auto', laat Mazepin opgewekt weten in een persbericht van Haas. Hij heeft zin in de eerstvolgende wedstrijd en wil zich laten zien voor zijn thuispubliek. 'De Sochi-druk geeft mij enkel meer motivatie, endorfine en energie om alle lastige momenten van het weekend te pareren', voegt hij daaraan toe. Die druk werkt dus alleen maar positief op hem.

Mazepin staat in 2021 nog op nul punten, evenals teamgenoot Mick Schumacher. De Amerikaanse renstal waar hij voor rijdt heeft een bolide geproduceerd die onder normale omstandigheden aan de achterkant van het circuit te vinden is. Zodoende rekent hij niet op punten, maar wil hij nog steeds optimaliseren: 'Ik ga het weekend in met een heldere blik en ga ik proberen alles uit de auto te halen, en uit mijzelf.'

Sochi vergeleken met Zandvoort

Tenslotte laat hij weten benieuwd te zijn naar de fans in Rusland. De steun voor Max Verstappen op Circuit Zandvoort heeft indruk achtergelaten op hem, want daar gaat hij zijn thuissteun mee vergelijken: 'Ik kijk er bovendien naar uit hoe de atmosfeer op het circuit zal zijn, na wat we meegemaakt hebben in Zandvoort en het enthousiasme wat de toeschouwers daar getoond hebben.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws