Vettel verwacht dat klasse van Verstappen of Hamilton doorslaggevend is in 2021-titelstrijd Formule 1
Formule 1

Vettel verwacht dat klasse van Verstappen of Hamilton doorslaggevend is in 2021-titelstrijd

Vettel verwacht dat klasse van Verstappen of Hamilton doorslaggevend is in 2021-titelstrijd

Sebastian Vettel denkt dat het wereldkampioenschap van 2021 bepaald kan worden door Lewis Hamilton en Max Verstappen, en niet het materiaal. In de huidige titelstrijd hebben Red Bull Racing en Mercedes volgens de Aston Martin-coureur auto's op het circuit gezet die min of meer gelijk zijn aan elkaar. Zodoende zou dit jaar een slotfase kunnen gaan krijgen waarin het puur op de kwaliteit van de coureurs aankomt.

'Ik weet het niet, de auto's lijken vrij gelijk aan elkaar', laat Vettel weten in gesprek met Sky Sports F1. Zelf is hij uiteraard niet betrokken bij de titelstrijd dus hij houdt het dan ook kort over de rivaliteit tussen zijn Nederlandse en Britse collega's. 'Met gelijk materiaal ligt het dus bij de coureurs. Ik kijk er echter naar vanaf een afstandje, dus daar ligt mijn focus niet echt op.' Wel denkt hij dat de klasse van Hamilton of Verstappen dus de doorslag kan geven in de nauwe strijd.

Crashes tussen Verstappen en Hamilton

De crashes die de afgelopen weken plaatsgevonden hebben tussen Verstappen en Hamilton vormen het gesprek van de dag, zo ook in het interview met de Heppenheimer. Allebei de coureurs lijken een methode geadopteerd te hebben waarin ze volledig voor de overwinning gaan, en als de ander daarin niet meegeeft, komt het tot een touché. Vettel weigert te geloven dat ze er zo in staan: 'Geen coureur heeft de intentie om te crashen als ze in een gat duiken of voor een inhaalactie gaan.'

'Soms gaat het echter fout en soms is er dan iemand schuldig, soms niet. Het is aan de stewards en de mensen om te bepalen wie er dan fout zit. Het is vaak een lastige keuze, want elke situatie is anders. Zo lang je er zelf niets mee te maken hebt, is het voor jezelf niet enorm belangrijk', concludeert Vettel, die zelf medevoorzitter is van de Grand Prix Drivers' Association. Hij heeft dus wel degelijk te maken met de ietwat uit de hand lopende titelstrijd en de gevaren die deze met zich meebrengt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws