Update | Binotto steunt Giovinazzi: 'Hij verdient een plek in F1' Formule 1
Formule 1

Update | Binotto steunt Giovinazzi: 'Hij verdient een plek in F1'

Update | Binotto steunt Giovinazzi: 'Hij verdient een plek in F1'

Antonio Giovinazzi is volgend seizoen niet meer te bewonderen in de Formule 1, meldt Autosprint. Het tweede stoeltje bij Alfa Romeo was de enige positie dat nog moest worden opgevuld voor het aankomende jaar en het is zeker dat de Italiaan deze plek niet zal opvullen. Dit jaar werd al bekend dat Valtteri Bottas de stoppende Kimi Räikkönen op zal volgen bij het Zwitserse team. Het wordt na de Braziliaanse Grand Prix duidelijk wie naast Bottas zal rijden.

Giovinazzi kwam in 2019 de Formule 1 binnen. De Italiaan is onderdeel van de Ferrari-academie waardoor zijn toekomst bij Alfa Romeo voor een lange tijd zeker leek, aangezien het Zwitserse team als zusterteam van Ferrari fungeert. De Alfa Romeo-coureur rijdt momenteel een wisselvallig seizoen. Dit jaar heeft de Italiaan slecht één punt op zijn naam staan. Dat punt behaalde hij tijdens de Grand Prix van Monaco. Daarnaast kwalificeerde Giovinazzi zich nog tweemaal in de toptien.

Voor veel fans werd het afgelopen weekend pijnlijk duidelijk dat Giovinazzi volgend seizoen niet meer voor Alfa Romeo zou rijden. Tijdens de Grand Prix van Mexico reed de Italiaan in de punten, maar door een strategische blunder van zijn team glipten die punten uit zijn handen. Over de boordradio was Giovinazzi zeer sarcastisch en toen konden veel kijkers concluderen dat het over was voor Giovinazzi. Alfa-Romeo teambaas, Frédéric Vasseur, zegt dat 16 november duidelijk wordt wie het vacante stoeltje krijgt.

Zhou op poleposition

De Chinees Guanyu Zhou is momenteel de gedoodverfde favoriet om voor Alfa Romeo te rijden komend jaar. De Chinees staat momenteel tweede in het Formule 2-kampioenschap. Dit jaar ontbond Zhou zijn contract bij Alpine, zodat hij een plek binnen de Formule 1 kon afdingen. De Chinees geldt al maanden als favoriet voor het stoeltje, omdat hij Alfa Romeo op meer dan één manier kan helpen. Zhou brengt miljoenen met zich mee en dat geld kan het Zwitserse team momenteel goed gebruiken.

De Vries als kanshebber

Nyck de Vries werd een aantal maanden geleden genoemd als optie voor Alfa Romeo. De Nederlander leek al een voorcontract getekend te hebben bij het team, maar die geruchten werden ontkracht. De Formule E-kampioen is volgens Autosprint desondanks nog wel kanshebber om naast Bottas te rijden. Naast de Nederlander en Zhou worden ook Oscar Piastri en Theo Pourchaire genoemd als mogelijke opvolgers van Giovinazzi. De Vries is momenteel in de Formule 1 te bewonderen als test- en reservecoureur van Mercedes.

Update 10:58 (11/11) | Binotto steunt Giovinazzi: 'Hij verdient een plek in F1'

Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, heeft Antonio Giovinazzi een hart onder de riem gestoken. De Alfa Romeo-coureur kende een frustrerende race in Mexico, nadat zijn team hem na een strategische fout uit de punten haalde. De Italiaan reageerde sarcastisch op de boordradio en schoof zijn kritiek niet onder stoelen of banken. Na dit incident werd het voor vele fans duidelijk dat Giovinazzi vervangen zal worden bij Alfa Romeo.

Toch steunt Binotto de 27-jarige coureur. Giovinazzi is onderdeel van de Ferrari-academie en dat punt wijst de Ferarri-teambaas nogmaals aan bij het Duitse RTL. 'Giovinazzi is niet alleen een waardige coureur, maar ook een Ferarri-coureur. Het zou zeer spijtig zijn als hij volgend jaar niet meer te bewonderen is in de Formule 1. Hij heeft de afgelopen jaren een ongelooflijke progressie laten zien. Volgend jaar moet hij gewoon nog beschikbaar zijn voor een stoeltje', besluit Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws