Mercedes pareert kritiek op Bottas: 'Hij kon Ricciardo simpelweg niet voorbij' Formule 1
Formule 1

Mercedes pareert kritiek op Bottas: 'Hij kon Ricciardo simpelweg niet voorbij'

Mercedes pareert kritiek op Bottas: 'Hij kon Ricciardo simpelweg niet voorbij'

Mercedes is met een verklaring gekomen over waarom Valtteri Bottas afgelopen zondag Daniel Ricciardo niet kon inhalen. Ondanks dat Bottas geen schade had overgehouden na het incident met diezelfde Ricciardo, kon de Mercedes-coureur de Australiër het niet echt moeilijk maken. Slechts één keer deed de Fin een kleine poging om langs de McLaren te komen, maar al snel wist hij dat het onbegonnen werk was. Mede hierdoor eindigde Bottas zondag als vijftiende.

Door deze positie kon Bottas ingezet worden om de snelste raceronde van Max Verstappen af te pakken. Dat lukte tijdens de tweede poging van de Fin in de allerlaatste ronde. Volgens Andrew Shovlin was het onbegonnen werk om achter Ricciardo te blijven rijden. 'De snelheid van de auto in vrije lucht was goed, want Bottas had geen schade', begint Shovlin tegenover Motorsport.com. 'Doordat hij in de vuile lucht van Ricciardo reed, begon Valtteri steeds meer te glijden en sleten zijn banden veel sneller.'

Bottas kreeg na afloop van de race veel kritiek over zich heen. Motorsport.com gaf de Fin een 3,9 als cijfer voor zijn prestatie tijdens de race. Shovlin zegt dat het optreden van Bottas te groot wordt uitgelicht. 'Het is moeilijk om met deze auto's de bolide voor je te volgen', gaat Shovlin verder. 'De baantemperatuur was heel hoog en de banden raakte oververhit. Ricciardo was heel goed bezig om zijn banden te sparen, waardoor hij elke aanval kon pareren. Aan de andere kant waren we er wel blij mee, want hierdoor kon Pérez niet voorbij aan Hamilton.'

Bottas mikt nog op poleposition

Bottas is bezig met zijn laatste maanden als coureur van Mercedes. De Fin heeft voor 2022 onderkomen gevonden bij Alfa Romeo. Toch gaat de Mercedes-coureur nu niet achterover leunen. 'Ik kijk van race tot race, want ik moet simpelweg realistisch blijven over mijn kansen. Het worden nog vier zeer zware races. Maar je moet altijd in jezelf blijven geloven. Mijn poleposition hier in Mexico was zeker niet mijn laatste', verzekerd de Fin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws