McLaren-coureurs zetten hoog in: 'We moeten één van de beste seizoenen ooit draaien' Formule 1
Formule 1

McLaren-coureurs zetten hoog in: 'We moeten één van de beste seizoenen ooit draaien'

McLaren-coureurs zetten hoog in: 'We moeten één van de beste seizoenen ooit draaien'

Lando Norris moest in Bahrein alle testdagen op zich nemen, aangezien teamgenoot Daniel Ricciardo met een coronabesmetting in isolatie zat. Op woensdag werd duidelijk dat de Australische coureur is hersteld van zijn besmetting en gewoon in de auto zal zitten tijdens het Grand Prix-weekend in Bahrein. Het zal nog spannend worden hoe de MCL36 zich zal gedragen in de Golfstaat. Tijdens de testdagen had de auto namelijk last van oververhitte remmen.

'Het waren lastige testdagen in Bahrein', zegt Norris in een persbericht van McLaren. 'Maar ik kan niet wachten om weer in de auto te stappen. We gaan het seizoen met een positief gevoel in.' Ricciardo moest vanaf de zijlijn toekijken hoe zijn team worstelde met de problemen. Toch probeerde Ricciardo het team zo goed mogelijk te ondersteunen. 'Ondanks dat ik ziek was, heb ik veel met Lando en het team gepraat. Ik moet nu zelf alles uit de vrije trainingen halen. Het is lastig om te zeggen waar we staan, maar ik kijk ernaar uit om weer te racen.'

De nieuwe reglementen moeten ervoor zorgen dat de teams dichter bij elkaar komen te liggen en dat er op het circuit meer gevechten ontstaan. Norris kan niet wachten. 'Ik heb zin om wiel-aan-wiel te racen en veel gevechten te voeren op de baan. Dat wordt een interessante uitdaging.' Ricciardo sluit zich aan bij de woorden van zijn teamgenoot. 'Zeker in Bahrein heb je veel kans om in te halen, daar kijk ik naar uit.'

Ricciardo hoopt op beter jaar

Vorig jaar maakte Ricciardo de overstap naar McLaren. Dat seizoen verlengde Norris zijn contract bij de renstal en daardoor maakt hij zich alweer op voor zijn vierde jaar bij het team. Waar Norris vorig seizoen ijzersterk was, had Ricciardo het juist lastig. 'Ik heb nu meer zelfvertrouwen en ik voel me meer comfortabel. Ik moet alle goede en slechte momenten gebruiken om ervoor te zorgen dat we één van onze beste seizoenen ooit draaien', aldus de achtvoudig racewinnaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws