Seidl vraagt FIA om ophelderingen over samenwerkingsbanden F1-teams Formule 1
Formule 1

Seidl vraagt FIA om ophelderingen over samenwerkingsbanden F1-teams

Seidl vraagt FIA om ophelderingen over samenwerkingsbanden F1-teams

Andreas Seidl maakt zich zorgen over onderlinge relaties tussen Formule 1-teams die samenwerken. De teambaas van McLaren is van mening dat de FIA goed moet kijken naar de samenwerking met zogenaamde B-teams. De discussie over deze teams werd weer opgelaaid nadat de VF-22 van Haas, een team dat banden heeft met Ferrari, naar buiten kwam rollen. Ook de relatie tussen Red Bull Racing en AlphaTauri zorgt voor veel rumoer.

Seidl wil vooral opheldering van de FIA over de situatie. 'We zijn tijdens de testdagen vooral druk met onszelf bezig geweest, dus ik kan zelf niet al te veel zeggen over de relatie tussen Ferrari en Haas', zegt de Duitser tegenover Motorsport.com. 'Zulke relaties mogen bestaan in de huidige reglementen, maar we maken ons nog steeds zorgen. We zijn van mening dat er maatregelen getroffen moeten worden.'

Seidl weet dan ook precies welke maatregelen hij zelf zou nemen. De McLaren-teambaas zou de samenwerking zoveel mogelijk willen limiteren en terug willen keren naar een kampioenschap tussen meerdere echte constructeurs. 'De enige dingen die je dan nog met elkaar zou mogen delen, zijn de krachtbron en de versnellingsbak. De rest moeten de teams helemaal zelf doen. Als we zo doorgaan worden intellectuele eigendommen die prestatiegericht zijn overgedragen. Er moeten duidelijke grenzen komen.'

Ook Szafnauer uit zorgen

Ook bij Alpine maken ze zich zorgen. Otmar Szafnauer wijst ook naar de relatie tussen Ferrari en Haas. 'Het probleem is dat zij een windtunnel delen en dus samen een kopje koffie kunnen halen. Dan kunnen ze informatie met elkaar uitwisselen.' Het vorige team van Szafnauer, Aston Martin, deelt een windtunnel met Mercedes. Desondanks stelt de Amerikaan dat er nooit dergelijke gesprekken zijn gevoerd tussen beide teams. 'Zij hadden de windtunnel doordeweeks en wij in het weekend. We zagen elkaar niet eens', aldus Szafnauer.

GP Bahrein live kijken? Bekijk de opties van alle tv-aanbieders of registreer bij F1TV.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws