Stroll en Vettel verwachten intense strijd: 'Dit is F1 op zijn best' Formule 1
Formule 1

Stroll en Vettel verwachten intense strijd: 'Dit is F1 op zijn best'

Stroll en Vettel verwachten intense strijd: 'Dit is F1 op zijn best'

Lance Stroll en Sebastian Vettel maken zich bij Aston Martin op voor hun tweede jaar als teamgenoten. De twee coureurs hopen met de Britse renstal op een stuk beter jaar dan het 2021-seizoen. Toen eindigde Aston Martin op de zevende plaats in het constructeurskampioenschap. De nieuwe reglementen moeten er dit seizoen voor zorgen dat het team een kans maakt op veel punten.

'De testdagen in Bahrein zijn pas net voorbij, maar we maken ons nu al op voor een stap in het onbekende', zegt Stroll in een persbericht van het team. Gedurende de testdagen in zowel Barcelona als Bahrein kende het team gemixte resultaten. Pas tijdens de kwalificatie kan het team echt zien waar het toe in staat is. 'Ik kan niet wachten om in de AMR22 te stappen en te kijken waar we staan vergeleken met de rest.'

Vettel: 'Er is veel om voor te vechten'

Uiteindelijk is het eerste raceweekend niet het allerbelangrijkste. De teams gaan gedurende het seizoen keihard werken om de bolides door te ontwikkelen. 'We moeten elke ronde van elk raceweekend de auto beter leren kennen', vervolgt Stroll. 'Het wordt een intense strijd tussen de teams in de ontwikkeling van de auto's. Als coureur is het mooi om onderdeel te zijn van zulke grote veranderingen.'

'Deze auto's zijn zo verschrikkelijk anders dan hun voorgangers', merkt Vettel op. De coureur gaat inmiddels alweer zijn zestiende seizoen in de Formule 1 verrijden. De reglementswijzigingen verheugen de Duitser. 'Alles is momenteel weer nieuw in de Formule 1, waardoor we een hele intense strijd kunnen verwachten. Ik denk dat de verschillen tussen de teams klein zullen zijn. Er is zoveel om voor te vechten en dat is de Formule 1 op zijn best', aldus Vettel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws