McLaren hoopt F1-comebackseizoen 2009 vervolg te geven na dramastart van 2023 Formule 1
Formule 1

McLaren hoopt F1-comebackseizoen 2009 vervolg te geven na dramastart van 2023

McLaren hoopt F1-comebackseizoen 2009 vervolg te geven na dramastart van 2023

McLaren hoopt inspiratie te halen uit comebacks uit het verleden om het tij van het 2023-seizoen te keren. Teambaas Andrea Stella wijst daarbij specifiek naar het seizoen 2009, toen de Britse renstal eveneens achterin het veld was te vinden aan het begin, maar tegen het einde van het jaar toch competitief was en tweemaal won.

'We willen doen waar McLaren in 2009 ook al in slaagde', vertelt Stella in gesprek met persbureau Reuters. En niet alleen 2009 moet als voorbeeld dienen. 'Ik kan me herinneren dat ze in 2012 ook veel snelheid wisten te vinden', weet de Italiaanse topman nog maar al te goed. 'Ik denk dat we de potentie hebben om sneller te ontwikkelen dan onze concurrentie. Hopelijk kunnen we 2023 toevoegen aan die lijst met speciale jaren.'

McLaren moet megastap tijdens F1-seizoen zetten

Daarvoor moet McLaren grote stappen zetten in een middenveld dat krapper bij elkaar zit dan ooit tevoren. 'We hebben gezien wat voor stap Aston Martin heeft gezet van het één op het andere jaar', legt Lando Norris, zeventiende en laatste in Bahrein, uit. 'We zagen ook duidelijk de stap die Ferrari heeft gezet van 2021 op 2022', gaat de Engelsman verder.

Beide stappen zijn wel gezet in een periode waarin er niet werd geracet. McLaren moet dergelijke stappen zetten tijdens het seizoen. 'In die periodes was er misschien meer potentie om zulke stappen te zetten', denkt Norris, 'maar ik zie geen enkele reden waarom wij niet vijftig of 75 procent van zo'n stap gedurende het seizoen kunnen zetten', aldus de McLaren-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws