Vasseur en Ferrari-coureurs spreken elkaar tegen: 'Leclerc kon Verstappen niet bijhouden' Formule 1
Formule 1

Vasseur en Ferrari-coureurs spreken elkaar tegen: 'Leclerc kon Verstappen niet bijhouden'

Vasseur en Ferrari-coureurs spreken elkaar tegen: 'Leclerc kon Verstappen niet bijhouden'

Frédéric Vasseur en Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz lijken nog niet helemaal op één lijn te zitten met elkaar. Kersverse teambaas Vasseur zag na de Grand Prix van Bahrein, waarin Sainz vierde werd en Leclerc uitviel, positieve aspecten die zijn coureurs juist niet zagen.

Leclerc dacht na Bahrein een seconde langzamer te zijn dan Red Bull Racing, terwijl Sainz denkt dat het gat met het team van Max Verstappen en Sergio Pérez nu groter is dan eind vorig seizoen. Vasseur heeft echter een totaal ander verhaal te vertellen. 'We hebben enkele, laten we zeggen, positieve aspecten van het weekend. Het feit dat we [Red Bull] in de kwalificatie kunnen evenaren en het feit dat Charles ze in de eerste stint kon bijhouden, is goed nieuws.'

Leclerc kon Verstappen niet bijhouden

Maar Leclerc, die bij de start van de race van P3 naar P2 ging, kon Verstappen helemaal niet bijhouden. Uit cijfers van The Race blijkt dat de Monegask gemiddeld 0,682s per ronde verloor ten opzichte van de Nederlander, die de GP van Bahrein ook won. En dat terwijl Leclerc op nieuwe banden begon, waar beide Red Bulls gebruikte softs lieten monteren voor de eerste stint.

Hieruit blijkt dat Ferrari het slijtageprobleem van vorig seizoen nog niet heeft verholpen en dat heeft volgens Sainz gevolgen voor de strijd met andere teams. 'We hadden een Red Bull die wegreed en we hadden Aston vooraan in de race, dat is nu onze realiteit. Als we pushen, zoals je zag in mijn gevecht met Fernando, kostte het me bijna een positie voor Lewis Hamilton. En alleen omdat de banden sneller degraderen als we pushen. Dat is duidelijk ons grootste zwaktepunt en Red Bull en Aston Martin hebben daarvoor iets gevonden dat wij nog niet begrijpen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws