McLaren verwacht grote stappen: 'Financiële mensen hebben manier gevonden om prestaties te verbeteren' Formule 1
Formule 1

McLaren verwacht grote stappen: 'Financiële mensen hebben manier gevonden om prestaties te verbeteren'

McLaren verwacht grote stappen: 'Financiële mensen hebben manier gevonden om prestaties te verbeteren'

McLaren is blij met hoe het team is omgegaan met het budgetplafond. De Britse renstal had richting het einde van het seizoen nog genoeg geld over en kon daardoor een lange periode doorontwikkelen. Ook wat betreft de lange termijn heeft McLaren geld vrij gemaakt, zodat bijvoorbeeld een aantal nieuwe grote ingenieurs het team weer terug naar de top kunnen brengen.

McLaren had tot het einde van het seizoen genoeg geld over. 'We waren in staat om de auto helemaal tot in Singapore te ontwikkelen. Hier hebben we ons laatste grote pakket geïntroduceerd', begint Seidl, geciteerd door Motorsport-Magazin.com. 'Dankzij het goede werk van onze financiële afdeling hebben we een goede basis kunnen leggen qua financiële regelgeving en kunnen we bepalen hoe we als team in de toekomst met het budgetplafond willen omgaan', voegt hij eraan toe.

Sinds 2021 is er een budgetplafond, die ervoor zal moeten zorgen dat de teams gelijker aan elkaar worden. Volgens Seidl is het momenteel normaal geworden om goed te letten op de kosten. 'Tegenwoordig is het dagelijkse kost om te kijken waar we ons geld aan willen uitgeven', benoemt de Duitser. Dat McLaren de zaken goed op orde heeft is belangrijk naar aanleiding van de slechte prestaties eerder in het seizoen.

Seidl: 'We willen vroeg genoeg beginnen met ontwikkelingen'

McLaren verliet het eerste raceweekend in 2022 zonder punten en het zag er dus minder goed uit voor het team. 'We hebben dit jaar duidelijk gezien dat we zwakke punten hebben binnen het team', vervolgt Seidl. 'Na het goede werk van al mijn afdelingen hebben we samen met de financiële mensen manieren gevonden om de prestaties van het team te verbeteren. We hebben uiteindelijk geld vrijgemaakt dat we naar de kant van de ingenieurs hebben verschoven.'

Het doel is duidelijk: het werven van goede ingenieurs. 'We denken dat het, samen met de infrastructuurprojecten die aan de gang zijn, belangrijk is om als team de volgende stap te zetten', vertelt de teambaas, doelend op de nieuwe windtunnel en simulator. 'Daarom hebben we een paar weken geleden een groot initiatief gelanceerd, waarbij we een groot aantal nieuwe ingenieurs hebben binnengehaald. Maar we willen ook vroeg genoeg beginnen met toekomstige ontwikkelingen', eindigt Seidl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws