McLaren vraagt om wijzigingen aan budgetplafondregels ter verduurzaming van F1 Formule 1
Formule 1

McLaren vraagt om wijzigingen aan budgetplafondregels ter verduurzaming van F1

McLaren vraagt om wijzigingen aan budgetplafondregels ter verduurzaming van F1

McLaren zou graag wijzigingen willen zien aan het budgetplafond om zo duurzaamheid in de Formule 1 te stimuleren. Dat blijkt uit het duurzaamheidsrapport van het team voor 2022, dat donderdagochtend is gepubliceerd. Eerder riep teambaas Andrea Stella al op om het reglement te versimpelen.

De afgelopen twee jaar heeft het team uit Woking stappen ondernomen om te verduurzamen. Zo is er een vermindering van negen procent aan luchtvrachtemissies, is de verlichting in de fabriek omgezet naar LED-verlichting en wordt er geen gebruik meer gemaakt van producten van wegwerpplastic. McLaren merkte echter dat veel duurzaamheidsinitiatieven onder het budgetplafond vallen. Daarom moet er continu een balans worden gevonden tussen investeren in duurzaamheid of prestaties binnen het financiële reglement.

McLaren-CEO stelt ideeën ter verduurzaming van F1 voor

Om die reden roept CEO Zak Brown op tot het uitsluiten van bepaalde duurzaamheidsinvesteringen en andere, gerelateerde uitgaven in het budgetplafond. Denk daarbij aan initiatieven en training op het gebied van diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie en initiatieven voor teamwelzijn. Ook wordt er gevraagd om technische voorschriften die actief de acceptatie van duurzamere materialen en processen aanmoedigen voor onderzoek en ontwikkeling van een volledig circulaire F1-auto.

Brown vraagt daarnaast om de introductie van duidelijke duurzaamheidscriteria in de Concorde-overeenkomst om de kernvereisten voor racekalenders, de paddock en motorhomes te dekken. Ten slotte moeten er volgens de Amerikaanse topman duidelijke eisen voor promotors en wedstrijdorganisatoren komen om aan bepaalde duurzaamheidsnormen te voldoen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws