McLaren was bang dat zieke Piastri het raceweekend niet ging halen: 'En toch is hij elfde geworden!' Formule 1
Formule 1

McLaren was bang dat zieke Piastri het raceweekend niet ging halen: 'En toch is hij elfde geworden!'

McLaren was bang dat zieke Piastri het raceweekend niet ging halen: 'En toch is hij elfde geworden!'

McLaren stond afgelopen weekend voor een dilemma. Oscar Piastri was namelijk ziek geworden, waardoor het team voor de keuze stond om de jonge Australiër eventueel de sprintrace over te laten slaan, zodat hij wel fit genoeg zou zijn voor de race op zondag. Uiteindelijk heeft Piastri gewoon het hele weekend gereden en hij heeft hij indruk gemaakt op zijn team, met in het bijzonder teambaas Andrea Stella. 'Hij is gewoon elfde geworden!', vertelde de Italiaan trots aan Motorsport.com.

Het was een onzeker weekend voor McLaren en rookie Piastri, die ziek was geworden in de aanloop van het weekend. Teambaas Stella gaf aan dat er zelfs werd gedacht over de mogelijkheid om de sprintrace over te slaan, zodat de jonge coureur in ieder geval zeker fit zou zijn voor de race op zondag. Dit was uiteindelijk niet aan de orde en Piastri heeft gewoon het hele weekend de baan op kunnen gaan.

Piastri maakte indruk op zijn team, vooral bij teambaas Stella

Door zijn doorzettingsvermogen heeft Piastri wederom indruk gemaakt op zijn team. Niet alleen omdat hij het hele weekend heeft kunnen racen, maar ook omdat hij, ondanks dat hij zich niet topfit voelde, alsnog op de elfde plek is geëindigd. 'We hebben goed geluisterd naar de dokter en over het algemeen was de medische support voor Oscar (Piastri, red.) subliem afgelopen weekend', vertelt Stella. 'Oscar zelf was ook lekker kalm en wilde het gewoon proberen. Als het niet goed zou voelen, dan zou hij het ons laten weten.'

Volgens Stella was het wel een stressvol weekend voor de Australiër, doordat er in Bakoe gereden werd. 'Het is één van de lastigste circuits op de kalender, vooral door hoe dicht je op de muur zit', vertelt de Italiaanse teambaas. Toch was Piastri de enige van de drie rookies die niet een grote fout heeft gemaakt. Logan Sargeant belandde tijdens de sprintkwalificatie tegen de muur, maar ook Nyck de Vries reed een aantal keer schade.

Piastri: 'Ik heb denk ik in totaal maar vier sneetjes brood gegeten'

Piastri zelf gaf op zondag na de race aan dat het een 'vermoeiend weekend' was. 'Ik voel me nu nog wel goed, maar dat is waarschijnlijk nog de adrenaline in mijn lichaam', vertelde de jonge coureur na afloop van de race. 'Tijdens de race had ik ook weinig last, dus dat was fijn. Verder was het fysiek wel echt zwaar, vooral tijdens de sprint. Ik heb denk ik het hele weekend maar vier sneetjes brood gegeten, dus ik ga nu in ieder geval zorgen dat ik wat meer heb gegeten voor we in Miami aankomen!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws