Verstappen kan nog veel leren van Hamilton: 'Daarin kan hij nog steeds beter worden' Formule 1
Formule 1

Verstappen kan nog veel leren van Hamilton: 'Daarin kan hij nog steeds beter worden'

Verstappen kan nog veel leren van Hamilton: 'Daarin kan hij nog steeds beter worden'

Anthony Davidson denkt dat Max Verstappen nog wel wat kan leren, zeker gezien het incident met George Russell tijdens de sprintrace in Azerbeidzjan. Davidson is van mening dat de coureur van Red Bull Racing geen reden heeft om zo agressief te rijden, aangezien hij de dominante auto heeft dit jaar. Hierdoor is de enige concurrent in de titelstrijd momenteel Sergio Pérez. Verstappen kan dan ook veel leren van Lewis Hamilton, die eerder alleen tegen zijn teamgenoot hoefde te vechten in de strijd om het wereldkampioenschap.

Bij het incident van Verstappen met Russell merkte Davidson op dat de Nederlander nog altijd zijn agressieve rijstijl hanteerde. Ergens begrijpt de voormalig Formule 1-coureur de tweevoudig wereldkampioen wel. 'Max heeft jarenlang in een auto gezeten die niet dominant was', geeft Davidson aan bij Sky Sports. 'Toen hij tegen de superieure auto van Mercedes moest vechten, nam hij alle risico's. Hij gooide de auto aan de binnenkant, want dat was zijn enige kans om de race te winnen. Dat lijkt hij nog steeds te doen.'

'Er was alleen geen reden om zo hard met Russell te vechten in de sprintrace', vervolgt de Brit. Davidson ziet hierin nog een belangrijk verbeterpunt voor Verstappen. De voormalig coureur denkt dat de Nederlander moet kijken naar de andere Mercedes-rijder. 'Daarin kan hij nog steeds beter worden en dat is best wel beangstigend voor de concurrentie, want hij is al zo goed. Hij moet hiervan leren en kijken naar Lewis (Hamilton, red.). Hij gaf soms zijn positie op, omdat hij wist dat hij de auto had om deze plek weer terug te winnen. Hij moet het grotere plaatje zien.'

Davidson: 'Pérez weet dat dit zijn moment is'

Davidson is van mening dat alleen Pérez Verstappen het vuur aan de schenen kan leggen. Hij ziet niet in waarom de Mexicaan niet de titel zou kunnen winnen. 'Pérez lijkt in de vorm van zijn leven te verkeren. Hij geniet er echt van dat hij Verstappen echt onder druk kan zetten. Hij heeft het team en de auto om het dit jaar te doen. We zien een andere Pérez dit jaar, want hij lijkt hongeriger dan ooit tevoren. Ik denk dat hij, net zoals als wij, weet dat dit zijn moment is', aldus Davidson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws