Lammers kritisch op De Vries: 'Wanneer wil je dan scoren?' Formule 1
Formule 1

Lammers kritisch op De Vries: 'Wanneer wil je dan scoren?'

Lammers kritisch op De Vries: 'Wanneer wil je dan scoren?'

Jan Lammers is kritisch op de prestatie van Nyck de Vries tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. De auto van AlphaTauri was afgelopen weekend goed genoeg om punten te scoren, maar de Nederlander crashte na een eigen fout. Lammers merkt dat dit soort momenten niet goed zijn voor de reputatie van de AlphaTauri-rijder. Zijn reputatie was juist na zijn debuut in 2022 heel goed toen hij in mocht vallen voor Alexander Albon.

Het seizoen is niet best begonnen voor De Vries. De Nederlandse coureur heeft nul punten op zijn naam staan en de crash tijdens de hoofdrace in Bakoe zal zijn reputatie voorlopig niet hebben geholpen. 'Voor Nyck is het nu heel moeilijk, want als Alonso dit doet of als Hamilton dit doet dan zou het hen gelijk vergeven zijn', geeft Lammers aan bij de NOS-podcast. 'Zij hebben een reputatie dat ze dat soort dingen niet doen, maar Nyck heeft dit niet nodig. Het is een genadeloze wereld.'

Na het incident stak De Vries wel direct de hand in eigen boezem. Lammers denkt echter dat de AlphaTauri-coureur er veel meer uit had moeten halen, gezien de prestatie van Yuki Tsunoda. 'Als je als rijder maximaal hebt gepresteerd en je auto gaat stuk, dan moet je dat niet op jezelf betrekken. De auto was nu goed genoeg voor een punt. Als de auto goed genoeg is voor een punt en je scoort niet, wanneer wil je dan scoren? Hij had de kans om goed te presteren, maar dat doet hij niet. Je moet scoren op zo'n moment.'

Lammers: 'Tost en Marko leggen die druk wel op hem'

Vorig jaar wist De Vries bij zijn debuut te imponeren. Lammers denkt echter wel dat er vanaf dat moment te veel druk is gelegd op de rijder. 'Hij is al begonnen met een meevaller vorig jaar in de Williams op Monza, want toen had hij de snelste auto op het rechte stuk. Dat was zijn meevaller waarmee hij de aandacht op zich gevestigd heeft en waarom hij deze stoel heeft gekregen. Hij legt nu niet zozeer de druk bij zichzelf, maar ik denk dat Franz Tost en Helmut Marko wel die druk bij hem neer hebben gelegd', aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws