McLaren-teambaas waarschuwt Norris: 'Dat verdient bij hem zeker wat aandacht' Formule 1
Formule 1

McLaren-teambaas waarschuwt Norris: 'Dat verdient bij hem zeker wat aandacht'

McLaren-teambaas waarschuwt Norris: 'Dat verdient bij hem zeker wat aandacht'

Andrea Stella, de teambaas van McLaren, heeft zijn gedachten gedeeld over het zelfbeeld en de prestatiedruk van coureur Lando Norris. Stella bekritiseert de Britse coureur voor zijn neiging om zichzelf te hard te beoordelen, waarbij hij pleit voor een beter gebalanceerde benadering in het streven naar perfectie.

Stella opent het gesprek met een reflectie op de mentale benadering van prestaties in de autosport: ‘Het gaat over hoe je situaties beoordeelt, het gaat over hoe je over situaties praat, over hoe je jezelf interpreteert. Dat verdient bij Norris zeker wat aandacht.’ Hij benadrukt het belang van het accepteren van prestaties die weliswaar niet perfect zijn, maar nog steeds van hoog niveau blijven. ‘De vraag is: Hoe kunnen we soms gewoon accepteren dat een ronde van 99,9 procent goed genoeg is, en dat we niet altijd de honderd procent of consistentie kunnen leveren?’, aldus de teambaas tegenover Motorsport.com.

Norris is te streng voor zichzelf

Stella vergelijkt de aanpak van coureurs met die van topsporters in andere disciplines, zoals tennis. ‘Je ziet bij tennis dat deze spelers een entourage om zich heen hebben, die deze ongelooflijke prestatie ondersteunt om daadwerkelijk het beste van hun potentieel te leveren’, legt hij uit. De teambaas erkent dat Norris hard voor zichzelf is, maar dringt aan op een verschuiving naar een positievere benadering. ‘Soms moeten we ons richten op het positieve. Er zijn best veel goede punten en we moeten ervoor zorgen dat we daarnaar kijken. Tegelijkertijd moeten we de negatieve punten op een bepaalde manier functioneel maken om te presteren, niet alleen om jezelf te straffen', vertelt hij.

Sinds afgelopen seizoen heeft Norris een nieuwe teamgenoot, Oscar Piastri. De Australiër had een geweldig rookie-jaar en wist zelfs een sprintrace te winnen. Stella wijst op de dynamiek tussen de twee teamgenoten. ‘Omdat je een competitieve teamgenoot hebt, kun je zien hoe je op sommige plaatsen sneller kan zijn. We moeten ervoor zorgen dat we onze coureurs ondersteunen en hun potentieel benutten’, aldus de teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws