Meer controverse rondom Ben Sulayem na seksistische opmerking, FIA verdedigt president Formule 1
Formule 1

Meer controverse rondom Ben Sulayem na seksistische opmerking, FIA verdedigt president

Meer controverse rondom Ben Sulayem na seksistische opmerking, FIA verdedigt president

Er is meer controverse ontstaan rondom Mohammed Ben Sulayem. De president van de FIA is door de Britse krant The Times betrapt op het maken van een seksistische opmerking, zij het eentje die al ruim twintig jaar oud is. Het komt aan het licht nadat Ben Sulayem afgelopen week al onder vuur lag voor enkele zaken.

Ditmaal gaat het om een opmerking op de voormalige officiële site van de Emirati. Op zijn website had Ben Sulayem in mei 2002 een pagina met dingen die hij wel en niet leuk vond. Op die pagina vertelde de ex-rallycoureur dat hij het niet graag over geld heeft en daarnaast geen fan is van 'vrouwen die denken dat ze slimmer zijn dan mannen, want dat is niet waar'.

The Times heeft om een reactie gevraagd bij de FIA en heeft deze ook gekregen. Een woordvoerder neemt het op voor de president van het autosportorgaan. 'De opmerkingen op deze gearchiveerde website uit 2001 weerspiegelen niet de overtuigingen van de FIA-president. Hij heeft een sterke staat van dienst op het gebied van het promoten van vrouwen en gelijkheid in de sport, waarop hij graag wordt beoordeeld. Het was een centraal onderdeel van zijn manifest en de acties die hij dit jaar heeft ondernomen en de vele jaren dat hij als FIA Vice President for Sport diende, bewijzen dit.'

Ben Sulayem komt steeds meer onder vuur te liggen

De controverse rondom Ben Sulayem neemt na een hectische week voor de bestuursvoorzitter alleen maar toe. Eerder maakte hij de F1 al boos door te zeggen dat een bedrag van 20 miljard dollar om de sport over te nemen van Liberty Media een opgeblazen prijskaartje is. Daarnaast kreeg Ben Sulayem ook brieven van een mensenrechtenorganisatie uit Bahrein en een Britse politicus waarin de aanval werd geopend op een nieuwe regel. Deze weerhoudt coureurs ervan om 'politieke statements' te maken voor een race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws