Meer verantwoordelijkheid voor Albon: 'Volgend jaar een grotere stap zetten dan dit jaar' Formule 1
Formule 1

Meer verantwoordelijkheid voor Albon: 'Volgend jaar een grotere stap zetten dan dit jaar'

Meer verantwoordelijkheid voor Albon: 'Volgend jaar een grotere stap zetten dan dit jaar'

Het 2023-seizoen markeert een keerpunt in de carrière van Alexander Albon, de Britse coureur die zijn weg naar de Formule 1 vond in 2019. Dit jaar heeft Albon voor het eerst de rol van ervaren eerste coureur op zich genomen bij het Williams-team, wat een nieuwe en spannende fase in zijn carrière betekent.

In een interview met de Britse tak van GPFans onthult de 27-jarige coureur hoe zijn diepgewortelde kennis van de Formule 1 niet alleen van invloed is op het huidige seizoen, maar ook op de ambitieuze plannen van Williams voor 2024. Albon benadrukte het verschil dat zijn ervaring maakt: ‘Met ervaring is er natuurlijk meer afhankelijkheid van mij om dat soort tests uit te voeren. En op die manier ben ik veel meer betrokken bij het proces voor volgend jaar, wat opwindend is. Ik geniet ervan.’

Het Williams-team heeft dit jaar de focus verlegd naar de voorbereidingen voor het volgende seizoen, en Albon speelt hierin een cruciale rol. ‘Ik denk ook gewoon dat we dit jaar in het algemeen wat meer nadruk hebben gelegd op volgend jaar, gewoon als team in het algemeen. Dus er is een combinatie geweest van de ervaring die ik heb opgedaan van vorig jaar en dit jaar, en ook puur ons streven om volgend jaar een grotere stap te zetten dan dit jaar’, aldus de William-coureur.

Een van de opmerkelijke aspecten van het werk bij Williams is het intensieve gebruik van simulaties. Albon legt uit dat het team zich bezighoudt met conceptueel werk, waarbij ontwerpfilosofieën worden bestudeerd en geanalyseerd om te begrijpen hoe verschillende kenmerken de auto kunnen beïnvloeden. Dit omvat het balanceren van downforce, het optimaliseren van de rondetijden en het vergroten van het vertrouwen van de coureur. Dit proces is niet alleen interessant, maar ook van vitaal belang voor het succes van het team. De Britse coureur benadrukt het open karakter van Williams, waarbij communicatie en samenwerking cruciaal zijn voor het verbeteren van de prestaties. ‘Het staat altijd open bij Williams, het was altijd een heel open dialoog, en dat blijft zo’, merkt Albon op.

Een stap maken zoals Aston Martin en McLaren

Terwijl Albon en Williams zich richten op de toekomst, werpen ze een blik op de opmerkelijke verbeteringen die andere teams, zoals Aston Martin en McLaren, hebben doorgemaakt. Hoewel Albon erkent dat een soortgelijke sprong dit jaar onwaarschijnlijk is, blijft hij optimistisch over de langetermijndoelen van het team. ‘Wat zij hebben gedaan heeft veel langer geduurd dan drie of vier maanden. Dat is al een jaar in de maak. Ons team moet hetzelfde doen’, aldus de Brit.

Hij benadrukt dat consistentie in prestaties en het begrijpen van de auto van jaar tot jaar van groot belang is om succes te bereiken. ‘Natuurlijk veranderen de reglementen niet zo veel van jaar tot jaar. Dus de dingen die je meeneemt van de ene race naar de volgende in hetzelfde jaar zijn ook allemaal gunstig voor het volgende jaar. Maar vooral als je de kenmerken van een auto wilt veranderen, kost dat iets meer tijd. En daarom zorgen we ervoor dat we niets opofferen voor volgend jaar.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws