Realistische verwachtingen Williams: 'Ik denk dat we nog kunnen vechten' Formule 1
Formule 1

Realistische verwachtingen Williams: 'Ik denk dat we nog kunnen vechten'

Realistische verwachtingen Williams: 'Ik denk dat we nog kunnen vechten'

Het Formule 1-team Williams staat voor nieuwe uitdagingen terwijl ze zich voorbereiden op de stratenrace in Singapore. De laatste aantal races verrast het Williams-team fans elke keer opnieuw. De afgelopen zeven Grands Prix heeft het team, dat afgelopen jaren vooral achteraan het veld reed, twintig punten gescoord en staan ze op de zevende plek van het wereldkampioenschap. Vooral coureur Alexander Albon blonk in de laatste races uit.

Teambaas James Vowles heeft realistische verwachtingen voor het komende evenement en erkent dat er enkele uitdagingen zijn. 'Er zijn een paar elementen die niet passen in ons pakket', benadrukt Vowles in een interview met Motorsport.com. Of deze elementen gevolgen gaan hebben voor Albon en Logan Sargeant is nog maar de vraag. Vowles gelooft dat Williams niet achteraan het veld zal eindigen, maar hij geeft ook aan dat het belangrijk is om realistisch te blijven: ‘Ik denk dat we nog kunnen vechten en als we alles goed doen kunnen we misschien zelfs een punt scoren. Maar we moeten realistisch zijn over wat we te bieden hebben’, aldus de Williams-teambaas.

Leren van Singapore

Een van de grootste uitdagingen voor het team zal de extreme hitte in Singapore zijn, zelfs tijdens de avondrace. ‘Het is behoorlijk zwaar voor de banden en ze raken vaak oververhit’, legt Vowles uit. Dit maakt het voorspellen van resultaten des te moeilijker. Vowles benadrukt echter dat het doel van Williams in Singapore niet is om op poleposition te eindigen. ‘We moeten vooral leren voor 2024. Plaatsen als Singapore bieden ons deze kans. We leren de grenzen van ons pakket kennen, waardoor we dit jaar alweer een stap verder zijn’, vertelt hij. Hoewel Vowles niet verwacht in dezelfde positie te komen als in Monza, wil hij toch vooruitgang boeken met een compleet programma. ‘We willen elk punt pakken dat we kunnen pakken’, benadrukt de Brit.

Naast de uitdagingen die het Williams-teams zelf ervaart, ligt er ook druk op de schouders Sargeant, die tot nu toe geen top tien resultaat heeft behaald in het seizoen 2023. ‘Logan moet op snelheid komen op deze circuits, op circuits die hij niet kent en waar hij nog nooit eerder is geweest - met compleet andere omstandigheden’, aldus Vowles.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws