Sargeant is meer dan alleen een TikTok-sensatie: 'Van mijn kant heb ik veel goeds gezien' Formule 1
Formule 1

Sargeant is meer dan alleen een TikTok-sensatie: 'Van mijn kant heb ik veel goeds gezien'

Sargeant is meer dan alleen een TikTok-sensatie: 'Van mijn kant heb ik veel goeds gezien'

Het is een verhaal dat lijkt te zijn ontsnapt aan de wereld van social media en memes, een verhaal van hoe een rookie al beroemd werd voordat hij überhaupt zijn eerste Grand Prix-debuut maakte. Logan Sargeant, de jonge Amerikaanse coureur, werd op TikTok en Twitter genadeloos geportretteerd als het stereotype van een onaangename Amerikaan. Echter lijkt Sargeant deze stereotypes te verbreken.

Sargeant is de enige Amerikaanse coureur die de sprong naar de Formule 1 heeft gemaakt in vergelijking met andere getalenteerde Amerikaanse coureurs zoals Conor Daly, Colton Herta en Josef Newgarden. In zijn debuutseizoen heeft hij al laten zien dat hij het niveau aankan. ‘Het is absoluut zwaar. Ik denk dat het het in perspectief plaatst als je het opneemt tegen negentien van de andere beste coureurs. Je weet hoe klein de marges zijn’, legt de Amerikaan uit tegen RaceFans. Zijn weg naar de Formule 1 was niet zonder obstakels. Met minimale tests en circuittijd voor jonge coureurs, stond Sargeant voor een enorme uitdaging. ‘Je krijgt echt twee en een halve dag in de auto voordat je ervoor gaat en slechts anderhalve dag in de nieuwe auto’, aldus Sargeant. Hij erkent dat meer testtijd gunstig zou zijn, vooral voor rookies zoals hijzelf.

Sterk seizoen voor Williams

Het 2023-seizoen ziet Williams, het team waar Sargeant voor rijdt, sterk presteren en zelfs kans maken op punten. Dit is een opmerkelijke verandering ten opzichte van voorgaande jaren, toen Williams vaak het achterhoedegevecht voerde. Sargeant is hoopvol gestemd over de toekomst van het team en de progressie die ze hebben geboekt. Hoewel Sargeant nog niet zijn eerste punt heeft behaald in de Formule 1, is hij ervan overtuigd dat dit binnen handbereik ligt. Hij blijft gefocust en werkt hard om zijn doelen te bereiken, met teamgenoot Alexander Albon als maatstaf.

Wat betreft zijn toekomst bij Williams, blijft Sargeant bescheiden en gefocust op het heden. Hij heeft nog geen informatie over eventuele contractonderhandelingen voor het volgende seizoen en concentreert zich volledig op zijn prestaties in het huidige seizoen. ‘Van mijn kant heb ik veel goeds gezien tijdens de Europese etappe van het seizoen, veel vooruitgang. Ik denk dat als ik wat consistenter presteer ik niet ver zal zijn van waar ik moet zijn, dus we zullen zien’, vertelt de Williams-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws