Russell stapt in tijdmachine: 'Ik denk dat we ze in kunnen halen' Formule 1
Formule 1

Russell stapt in tijdmachine: 'Ik denk dat we ze in kunnen halen'

Russell stapt in tijdmachine: 'Ik denk dat we ze in kunnen halen'

Het is geen geheim dat de Formule 1 voortdurend in beweging is, met talenten die opkomen en ervaren coureurs die hun stempel blijven drukken. Mercedes-coureur George Russell waagt zich aan een voorspelling over hoe de sport eruit zal zien over vier tot vijf jaar. Zijn visie onthult een intrigerend beeld van een toekomstige strijd tussen vijf coureurs' en werpt de vraag op of teamgenoot Lewis Hamilton over vier jaar nog steeds actief zal zijn in de koningsklasse van de autosport.

In een gesprek met het La Gazzetta dello Sport, neemt Russell een duik in de toekomst en schetst hij een mogelijk scenario voor de komende jaren. Russell ziet zichzelf, samen met Max Verstappen, Charles Leclerc en Lando Norris, als de toekomstige hoofdrolspelers in de strijd om het kampioenschap: 'Dan zullen natuurlijk ik, Max, Charles en Lando het uitvechten, en wie weet wie de eerste coureur bij Aston Martin wordt.' Hij suggereert dat Hamilton, ondanks zijn recente tweejarige contractverlenging, nog steeds een belangrijke speler kan zijn: 'Hamilton zou er nog steeds kunnen zijn. In de tussentijd heeft hij een tweejarig contract getekend, omdat hij gelooft dat hij weer kan winnen. Anders had hij het niet geaccepteerd.'

Terugkijkend op het huidige seizoen, erkent Russell de opvallende prestaties van Aston Martin en McLaren, die beide grote stappen voorwaarts hebben gezet. ‘Aston Martin en McLaren hebben belangrijke stappen gezet, maar ik ben wel verbaasd over het feit dat Ferrari na de grote stap vooruit in 2022 niet heeft doorgezet. En dat is jammer, gezien de iconische rol van Ferrari’, legt de Brit uit.

Nabije toekomst voor Mercedes 

Russell beperkt zijn blik echter niet tot vier jaar in de toekomst; hij richt zijn aandacht ook op het jaar 2026. Hij gelooft dat Mercedes volgend jaar dichter bij Red Bull Racing kan komen, hoewel hij nog steeds onder de indruk is van Red Bulls dominantie in 2023. ’Wat betreft 2023 heb ik het tot nu toe bij het rechte eind gehad, helaas. Voor de toekomst niet, ik denk dat we ze in kunnen halen. Langzaam, maar we zijn het gat aan het dichten’, aldus de vastberaden Mercedes-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws