Mercedes-coureurs geloven niet in strijd met Red Bull: 'We gaan echt geen seconde vinden' Formule 1
Formule 1

Mercedes-coureurs geloven niet in strijd met Red Bull: 'We gaan echt geen seconde vinden'

Mercedes-coureurs geloven niet in strijd met Red Bull: 'We gaan echt geen seconde vinden'

Lewis Hamilton en George Russell lijken nog zoekende en zijn niet al te optimistisch over het vervolg van het weekend in Saoedi-Arabië. De zevenvoudig wereldkampioen kwam niet verder dan de elfde tijd tijdens de avondsessie. Bij zijn Mercedes-teamgenoot Russell ging het met P5 iets beter, maar beide coureurs stellen dat een gevecht om de overwinning alles behalve realistisch is.

Hamilton kende geen al te prettige vrijdag in Jeddah. De 38-jarige Brit, die eerder op de dag aankondigde na zeven jaar afscheid te nemen van zijn steun en toeverlaat Angela Cullen, had het moelijk met de W14 op het Jeddah Street Circuit. 'Ik had tijdens beide sessies problemen', begint hij bij Motorsport-Total.com. 'Het gaat er nu om dat we de balans verbeteren om de auto beter bestuurbaar te maken. De auto is simpelweg gewoon veel te moeilijk te besturen.'

Hamilton weet dat het tijd gaat kosten om de problemen op te lossen, maar hij is ervan overtuigd dat zijn team er alles aan doet om weer competitief te worden. 'Het is een kwestie van tijd, maar we moeten geduld hebben', klinkt de zevenvoudig wereldkampioen strijdvaardig. 'Ook al is de W14 momenteel niet veel beter dan de W13', voegt de Mercedes-coureur daar nog aan toe.

Russell sluit kans op zege in Saoedi-Arabië uit

Ook bij Russell heerst er weinig optimisme. De 25-jarige Brit ziet opnieuw een sterk Red Bull en de overwinning behoort volgens hem dan ook niet tot de mogelijkheden. 'Red Bull steekt er zeker weer bovenuit', constateert hij. 'We gaan vanavond echt geen seconde vinden. We moeten het maximale uit ons pakket en de afstelling zien te halen.'

Mercedes had tijdens de avondsessie wel enkele nieuwe onderdelen op de W14 zitten, maar volgens Russell mag daar niet al teveel van worden verwacht. 'We hebben in VT2 een paar onderdelen getest, maar het gaat daarbij slechts om kleine verbeteringen'. Voor grote verbeteringen heeft het team naar zijn mening meer tijd nodig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws