Mercedes: 'De Vries heeft het geweldig gedaan in de ochtendsessie' Formule 1
Formule 1

Mercedes: 'De Vries heeft het geweldig gedaan in de ochtendsessie'

Mercedes: 'De Vries heeft het geweldig gedaan in de ochtendsessie'

Andrew Shovlin heeft geen idee hoe de snelheid van Mercedes ligt ten opzichte van die van Ferrari en Red Bull Racing. De Duitse renstal heeft relatief weinig ronden gereden met veel brandstof aan boord, en van de racepace van het team uit Brackley is dan ook weinig bekend. In een persbericht neemt de trackside engineer ons mee door de trainingen van Mercedes, en dus ook in hoe Nyck de Vries het gedaan heeft.

Shovlin richt zich dan ook allereerst tot de Nederlander: 'Allereerst heeft Nyck het geweldig gedaan in de ochtendsessie. Gezien het gebrek aan tijd in de auto was het indrukwekkend hoe consistent hij presteerde. We hebben de sessie gebruikt om een testprogramma te verrijden, waarin we bij elke run de specificatie van de auto aanpasten. Daar kunnen we nuttige lessen uit trekken.' Aan de ronden van De Vries heeft het team dus zeker wat gehad.

Tijdens die eerste vrije trainingssessie maakte ook Russell zich nuttig door enkele onderdelen uit te testen. 'Maar hij was niet echt blij met de balans. 's Middags wist hij de balans meer te krijgen zoals hij graag wil', voegt de Engelsman daaraan toe. Russell kende dus een trage start, maar wist in de tweede vrije training vierde te worden, en eindigde boven zijn teamgenoot.

Zware dag voor Hamilton en gissen naar pace

'Dit is de eerste keer dat een van onze coureurs langs de zijlijn moest blijven staan in een vrije training en Hamilton had het zwaar in de zin van dat hij voor die afwezigheid moest compenseren. Hij was niet blij met de auto en daar moeten we dus aan werken. We weten wel welke richting we op willen met de afstelling', benadrukt de Mercedes-topman. De zevenvoudig wereldkampioen gaf aan 'in elke bocht' downforce te missen.

'We hebben maar weinig meters kunnen maken met veel brandstof aan boord, dus hoe we ervoor staan vergeleken met Red Bull en Ferrari weten we niet. We liggen in ieder geval dichterbij de top dan bij het middenveld. We verwachten niet op de pace te zitten van de top, maar hopelijk zitten we op zondag dichterbij', concludeert hij. Wederom lijkt een zege te hoog gegrepen voor de regerende constructeurskampioenen, maar mocht er iets vreemds gebeuren aan de voorkant van de grid dan kan het zomaar weer een podiumplek oppikken.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws