Marko optimistisch na dag één in Frankrijk: 'We staan op gelijke voet met Ferrari' Formule 1
Formule 1

Marko optimistisch na dag één in Frankrijk: 'We staan op gelijke voet met Ferrari'

Marko optimistisch na dag één in Frankrijk: 'We staan op gelijke voet met Ferrari'

Helmut Marko deelt de zorgen van Max Verstappen en Sergio Pérez niet. De Red Bull Racing-adviseur zag hoe Ferrari bij zijn coureurs wegtrok tijdens de tweede vrije training, maar stelt dat het gat over een hele race-afstand nagenoeg verdwijnt. Daarom laat hij in gesprek met Motorsport-Magazin weten vertrouwen te hebben in een goede afloop van het aankomende raceweekend.

Aan het einde van de tweede vrije training was het gat van Verstappen naar concurrenten Charles Leclerc en Carlos Sainz over één ronde zo'n halve seconde. De Oostenrijker richt zich liever niet op dit verontrustende resultaat. 'Kijk naar de longruns', meldt hij. 'Die waren erg goed. Ik zou zeggen dat we op gelijke voet staan met Ferrari.'

Naast het feit dat Red Bull er op racepace dus bij zit, verwacht de adviseur dat er meer in het vat zit in de kwalificatie. Verstappen poogde een tweede stint op de softbanden, maar zag die stint in rook opgaan. Zodoende heeft hij in die run geen representatieve tijd neergezet. Marko weet dat de rest van het veld dit wél deed in de tweede poging. 'De meeste coureurs hebben die snelste tijden niet in de eerste stint gezet', aldus de Red Bull-topman.

Daarnaast weet Red Bull dat het in de kwalificatie weinig hoeft te vrezen van Ferrari. Leclerc maakt een goede kans om het Red Bull-duo voor te blijven, maar wegens de gridstraf van Sainz schuiven zijn eigen rijders hoe dan ook een plekje op wanneer ze het afleggen in de kwalificatie. 'In het ergste geval staan we tweede', meldt Marko dan ook optimistisch.

Herstelwerkzaamheden bij Verstappen en Pérez

Aan allebei de Red Bulls moest gesleuteld worden op vrijdag in Frankrijk. Verstappen en Pérez raakten de kerbs, en beschadigden daarmee het materiaal. 'Beide auto's liepen veel schade op na over de kerbs heen te rijden. Die schade hebben we weggewerkt en het gaat weer', verzekert Marko. 'In de race verlies je met zo'n geintje natuurlijk enorm veel snelheid', zo sluit hij met een waarschuwing af.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws