Voormalig Ferrari-president houdt zijn hart vast: 'Anders zou deze keuze een groot risico blijken te zijn' Formule 1
Formule 1

Voormalig Ferrari-president houdt zijn hart vast: 'Anders zou deze keuze een groot risico blijken te zijn'

Voormalig Ferrari-president houdt zijn hart vast: 'Anders zou deze keuze een groot risico blijken te zijn'

Voormalig Ferrari-president Luca di Montezemolo sluit zich aan bij de mening van Flavio Briatore dat Ferrari in 2025 wel een goede auto moet hebben om de deal met Lewis Hamilton te laten werken. De Italiaan stelt dat het team uit Maranello dan twee stercoureurs heeft, dus is een goede auto essentieel.

Sinds donderdag 1 februari gaat het non stop over de transfer van Hamilton naar Ferrari. Veel experts, journalisten, voormalige coureurs en teambazen hebben er al wat over gezegd, en nu is het de beurt aan voormalig Ferrari-president Montezemolo. 'Het is een onverwachte en zeer impactvolle zet', zegt de Italiaan in gesprek met het Italiaanse Quotidiano. 'Ik hoop dat het niet alleen nuttig zal zijn voor de competitiviteit van het team, maar ook een manier is om de schijnwerpers op het team te richten, wat het nodig had.'

Montezemolo, die lang heeft samengewerkt met Michael Schumacher, voegt eraan toe dat hij Hamilton een geweldige kampioen vindt. 'Hamilton zal er alles aan doen om zijn carrière af te sluiten met het winnen van het wereldkampioenschap. Leclerc is op zoek naar zijn eerste titel, dus het belooft spannend te worden...' De Brit zal in 2025 teamgenoot worden van Charles Leclerc, die dan zijn zevende seizoen bij Ferrari zal gaan rijden. 'Maar met twee topmannen is het hebben van een winnende auto nog belangrijker. Het is zelfs essentieel, anders zou deze keuze een groot risico blijken te zijn.'

'Wie had dat ooit gedacht?'

Het beeld van Hamilton in de kleur van de Silver Arrows is bij iedereen al zo bekend dat niemand zich kon indenken hoe het zou lijken als Hamilton ineens in Ferrari-rood op de grid zou verschijnen. Toch gaat het in 2025 dan echt gebeuren. 'Wie had ooit gedacht dat deze twee heren teamgenoten zouden zijn in 2025?' aldus Montezemolo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws