Mercedes haalt inspiratie bij Red Bull en Aston Martin: 'We moeten uitvogelen wat we missen' Formule 1
Formule 1

Mercedes haalt inspiratie bij Red Bull en Aston Martin: 'We moeten uitvogelen wat we missen'

Mercedes haalt inspiratie bij Red Bull en Aston Martin: 'We moeten uitvogelen wat we missen'

Mercedes is eindelijk begonnen met het aanpassen van het ontwerp van de W14. Al sinds het begin van het seizoen was het duidelijk dat de wagen niet presteerde zoals gehoopt. Teambaas Toto Wolff en coureurs Lewis Hamilton en George Russell hebben al herhaaldelijk hun twijfels en zorgen over de bolide uitgesproken. Nu is dan eindelijk de tijd aangebroken dat er ook echt aanpassingen worden doorgevoerd, meldt Wolff bij Racefans.net.

Mercedes is niet aan het 2023-seizoen gestart zoals ze hadden gewild. Met de W14 was het plan om een competitieve auto vanaf de start van het seizoen te hebben, in tegenstelling tot het 2022-seizoen waarbij de Mercedes-bolide ondermaats presteerde. Toch bleek ook dit jaar weer dat de Mercedes-auto onderdoet voor Red Bull Racing. De Oostenrijkse renstal heeft namelijk de eerste twee races dominant afgesloten.

Ook Aston Martin doet het goed, terwijl zij gebruikmaken van dezelfde krachtbron als Mercedes. Daarom werd het tijd voor de Duitse renstal om te accepteren dat er ergens iets niet goed zat en dat dat zo snel mogelijk aangepast moet worden mochten ze nog competitief willen zijn dit seizoen. Uiteindelijk moest het team accepteren dat de huidige vormgeving van de W14 niet werkt en dat het één en ander aangepast moest worden.

Mercedes kijkt mee bij concurrenten

Teambaas Wolff geeft aan dat er inspiratie wordt opgedaan bij de concurrentie. 'We willen uitvogelen waarom die auto's beter presteren dan de onze', geeft de Oostenrijker aan. 'We zijn veel te druk geweest met het heruitvinden van onze eigen identiteit, waardoor we niet echt gekeken hebben naar de andere auto's op de grid', geeft de Mercedes-teambaas toe. 'Dat gaan we nu wel doen en hopelijk kunnen we dan ontdekken wat er nog bij ons mist.'

Wel blijft Wolff realistisch. 'Ik verwacht niet meteen dat we een stuk sneller zijn nu', stelt de Oostenrijker. 'We geven zoals altijd honderd procent en we zullen dan wel zien wat de uitkomst wordt'. Het is duidelijk dat Red Bull op dit moment nog te ver weg is. 'Vorig jaar zijn we ook goed teruggekomen na een slechte start, hopelijk kunnen we dat dit jaar wat eerder doen', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws