Teleurstellende periode Mercedes schaadt Wolff niet: 'Nog steeds beste teambaas in F1' Formule 1
Formule 1

Teleurstellende periode Mercedes schaadt Wolff niet: 'Nog steeds beste teambaas in F1'

Teleurstellende periode Mercedes schaadt Wolff niet: 'Nog steeds beste teambaas in F1'

Nico Rosberg ziet Toto Wolff nog altijd als de beste teambaas die er momenteel rondloopt in het Formule 1-paddock. De Oostenrijkse teambaas kent een moeilijke periode, nu Mercedes niet vooraan het veld meestrijdt, maar dat het team nu in een moeilijke fase zit, doet volgens de Duitser niets af aan de competentie van Wolff. Wel stelt Rosberg dat zijn voormalig werkgever voor een enorme opgave staat, en er herstructurering nodig zal zijn om weer terug aan de top te komen.

Rosberg heeft in gesprek met Motorsport.com te doen met het personeel van Mercedes, dat na jaren van euforie nu ineens de andere kant van de medaille te zien krijgt, waarin het team het erg moeilijk heeft en het succes uitblijft. 'Het is ongelooflijk moeilijk, het is een ongelooflijk moeilijke situatie voor iedereen daar. Want ze zijn zo gewend aan succes en ze hebben het grootste succesverhaal ooit in de sport geschreven, met acht WK-titels op rij. Ik denk dat dat maar eens in de zoveel tijd is gebeurd', stipt de voormalig Mercedes-coureur de uitzonderlijke prestatie van het team aan.

De Duitser ziet dat het team het lastig heeft en eigenlijk alleen maar achteruit gaat. 'En daarom is het nu heel moeilijk te accepteren dat er ineens niets meer werkt en dat het niet beter, maar juist slechter wordt in vergelijking met eind vorig jaar.' Toch doet dit niets af aan de kwaliteiten van Wolff als teambaas, aldus Rosberg. 'En ja, Toto is uiteindelijk degene die verantwoordelijk is en voor mij is hij nog steeds de beste teammanager en teambaas hier in de Formule 1. Ik heb de competentie zelf ervaren en dit succes is daar het bewijs van in de afgelopen jaren.'

Mercedes moet herstructureren

Wel heeft Wolff een uitdaging voor de boeg, nu Mercedes niet meer zo draait als de afgelopen jaren. 'Maar aan elk succes komt op een gegeven moment een einde, dat is altijd zo geweest, en nu is het gewoon een ongelooflijk moeilijke uitdaging om de zaken weer om te draaien, om te leren de juiste herstructureringsmaatregelen te nemen, waarschijnlijk ook relatief consequent', aldus Rosberg, die denkt dat het onoverkomelijk is. 'Dat moet je waarschijnlijk ook doen. Ongelooflijk moeilijk, want herstructurering is meestal weer een kleine stap achteruit voordat je de reuzenstap vooruit zet, en dat maakt het zo moeilijk.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws