Mercedes had Red Bull moeten volgen: 'Dat is de reden waarom Mercedes niet won' Formule 1
Formule 1

Mercedes had Red Bull moeten volgen: 'Dat is de reden waarom Mercedes niet won'

Mercedes had Red Bull moeten volgen: 'Dat is de reden waarom Mercedes niet won'

David Tremayne, een Formule 1-journalist, vertelt over de kans die Mercedes had om een race te winnen in Mexico. Bij aanvang van de kwalificatie op het Autódromo Hermanos Rodríguez leek de Duitse renstal de sterkste, maar Max Verstappen wist met Red Bull Racing in Q3 toch te domineren. In de race bleek dat niet anders.

Bij aanvang van het raceweekend verwachtte Mercedes goed te kunnen presteren in de ijle lucht. Een overwinning is hetgeen waar het team het meest mee in het hoofd zit. Zo heeft Hamilton sinds zijn Formule 1-carriére elk jaar een race gewonnen. 'En hoewel Lewis altijd zegt dat hij niet geïnteresseerd is in records, zou hij deze in zijn hart graag behouden', verklaart Tremanye bij Formula1.com.

Waar ging het uiteindelijk mis bij het team? De journalist legt uit dat het voornaamste probleem van Mercedes de bandenstrategie was. Toen Hamilton de bandenwarmers van de Red Bulls verwijderd zag worden dacht hij: shoot. 'Omdat hij en George (Russell, red.) op mediumbanden zaten, en de strategen van Mercedes geloofden dat ze langer mee zouden gaan dan de zachte banden in de eerste stint.'

'Ik verwacht dat Max zijn records zal verbeteren'

Hamilton kon tijdens die eerste stint dicht achter Verstappen blijven rijden. De tweede stint ging de Duitse renstal naar hards en toen ging het wel fout. Red Bull ging voor de band met de gele wang en de coureurs bleken daar een aanzienlijk voordeel uit te kunnen halen. 'Dat is de meest waarschijnlijke reden waarom Mercedes niet won, namelijk door niet dezelfde bandenstrategie te volgen', meldt Tremanye.

'Sommige dagen heb je het goed, andere niet. Dat is racen, en de strategen van Mercedes geloofden dat ze een gok namen die de moeite waard was. Achteraf gezien is het makkelijk praten', zo verklaart de journalist de keuze. Toch denkt hij niet dat de bandenkeuze de enige reden was voor het verliezen van de race. 'Er was ook het gevoel dat Red Bull nog een klein prestatievoordeel had.'

Voor de laatste twee races hoopt Tremanye dat Mercedes nog competitief zal zijn. 'Ik verwacht nog steeds dat Max zijn nieuwe records van veertien overwinningen en 416 punten in één seizoen zal verbeteren, maar het is leuk om te denken dat we misschien een paar races drie teams zullen zien strijden om de zege om een einde te maken aan een zeer eenzijdig jaar', eindigt de Formule 1-journalist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws