Marko over toekomst Schumacher: 'Als een team hem zo publiekelijk bekritiseert, mist er vertrouwen' Formule 1
Formule 1

Marko over toekomst Schumacher: 'Als een team hem zo publiekelijk bekritiseert, mist er vertrouwen'

Marko over toekomst Schumacher: 'Als een team hem zo publiekelijk bekritiseert, mist er vertrouwen'

Helmut Marko verwacht niet dat Mick Schumacher nog een jaar bij Haas zal rijden. Na de vele kritiek van de eigenaar en de teambaas van de Amerikaanse renstal op de 23-jarige coureur, lijkt de band volgens de Oostenrijker niet heel goed. Als vervanger ziet hij een andere Duitse coureur, Nico Hülkenberg, een rentree in de koningsklasse maken.

Gene Haas, de eigenaar van de Amerikaanse renstal, liet eerder al weten dat Schumacher te veel crasht en ook Guenther Steiner, de teambaas, heeft zich al uitgelaten over de Duitse coureur. 'Als een team de coureur in het openbaar zo massaal bekritiseert, toont dat aan dat binnen het team het vertrouwen ontbreekt', vertelt de adviseur van Red Bull Racing in een interview met RTL/ntv.

'Bij Haas is Magnussen een ervaren coureur en als er een opkomend groot talent zou zijn, zou ik het erop wagen', vervolgt Marko. 'En vanuit teamoogpunt staat er ook veel geld op het spel in het constructeurskampioenschap, want of je nu tiende of achtste bent, dat is een paar miljoen dollar verschil en ik neem aan dat Haas zal vertrouwen op een veteraan.'

Marko: 'Hülkenberg springt als reserverijder in het diepe'

Een kandidaat die veel in verband wordt gebracht met het vrije stoeltje is Hülkenberg en Marko vindt de 35-jarige coureur ook een goede optie. 'Maar dat zou jammer zijn voor ServusTV (waar Hülkenberg als expert werkt, red.)', voegt de adviseur eraan toe. 'Aan de andere kant heeft Hülkenberg het bewezen: hij springt als reserverijder zonder testkilometers als het ware in het diepe en heeft altijd geleverd. Dat geeft zijn vermogen weer', eindigt Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws