Mercedes neemt groot risico: 'Nooit goed als je een compleet nieuwe filosofie wilt begrijpen' Formule 1
Formule 1

Mercedes neemt groot risico: 'Nooit goed als je een compleet nieuwe filosofie wilt begrijpen'

Mercedes neemt groot risico: 'Nooit goed als je een compleet nieuwe filosofie wilt begrijpen'

Gary Anderson denkt dat Mercedes een groot risico neemt door het updatepakket al in Monaco te introduceren. Het team moet veel zien te testen en veel data zien te verzamelen, maar dat kan op het stratencircuit in het prinsendom nog een behoorlijke uitdaging worden. Bovendien kan de specifieke afstelling, die benodigd is om goed tussen de muren door te rijden, ervoor zorgen dat de data onbruikbaar is. Anderson stelt echter niet voor om alles in de windtunnel uit te testen.

Mercedes gaat op het circuit van Monaco het nieuwe aerodynamische concept testen. Hierbij wil het team de upgrades begrijpen en perfectioneren voor de rest van het seizoen. 'Om dit allemaal in Monaco te doen, is geen gemakkelijke taak', schrijft Anderson bij The Race. 'Het circuit verandert per ronde omdat het een stratencircuit is. Bij aanvang is het erg glad en je kunt verschillen van enkele seconden zien van sessie tot sessie alleen al door de grip van het circuit. Bovendien wordt het 's nachts schoongeveegd, dus elke dag is een nieuwe start wat betreft de grip. Er kan ook gemakkelijk wat regen uit Italië overwaaien.'

Bovendien vereist het stratencircuit een specifieke afstelling. Daar kunnen problemen ontstaan voor het team van Mercedes, omdat deze afstelling mogelijk niet de ideale data zal brengen. 'Je hebt maximale neerwaartse druk nodig, waarbij luchtweerstand geen belangrijke overweging is. Mechanisch gezien is het ook een compromis vanwege de hobbels. Dit betekent dat je normaal gesproken de auto iets zachter afstelt en daardoor hoger moet rijden dan normaal. Dat is nooit goed als je een compleet nieuwe filosofie van de onderzijde van de auto wilt begrijpen.'

'Mercedes kan dat het beste uitstellen tot Barcelona'

Om een goede indicatie van de update te krijgen, is het voor de meeste teams verstandig om enkele runs te doen met een consistente snelheid. Het circuit in Monaco biedt de mogelijkheid echter niet, omdat geen enkel gedeelte van de baan lang genoeg is. 'Ik zou het niet aanraden om het in de tunnel te proberen, omdat het niet alleen gevaarlijk is, maar je kunt ook enkele onjuiste resultaten krijgen. Je kunt dat het beste uitstellen tot Barcelona', aldus Anderson. Ferrari heeft zijn updates bijvoorbeeld wel uitgesteld tot de Grand Prix van Spanje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws