Wolff over voormalig operationeel directeur Red Bull: 'Haar rol in hun recente successen was zeer groot' Formule 1
Formule 1

Wolff over voormalig operationeel directeur Red Bull: 'Haar rol in hun recente successen was zeer groot'

Wolff over voormalig operationeel directeur Red Bull: 'Haar rol in hun recente successen was zeer groot'

Toto Wolff zegt dat Jayne Poole, de voormalige operationeel directeur van Red Bull Racing, een zeer belangrijke rol heeft gespeeld in het behalen van de recente successen van het Oostenrijkse team. Poole werd voorafgaand aan de seizoensopener in Bahrein aangesteld als de nieuwe speciale adviseur van Mercedes en daar is hij zeer verheugd over.

In de ogen van Wolff heeft Poole een belangrijk aandeel gehad in het terugbrengen van Red Bull naar de top. De teambaas van Mercedes stelt dat hij altijd veel respect heeft gehad voor de Britse, ook toen ze voor het team van Max Verstappen werkte. 'Jayne (Poole, red.) is een persoon die ik de afgelopen tien jaar heb bewonderd', zegt Wolff in een interview met Autosport.com. 'Ze werkte voor de concurrent, maar je kunt mensen die voor een concurrent werken ook respecteren en hun prestaties erkennen. Haar rol bij Red Bull was naar mijn mening een zeer belangrijk deel van het succes van het team in de afgelopen jaren.'

Poole 'geweldige toevoeging' voor Mercedes

Wolff stelt dat Poole al langere tijd op de radar van Mercedes stond en hij is blij dat hij haar aan het begin van het jaar eindelijk vast heeft kunnen leggen bij de Duitse constructeur. 'Ik wilde Jayne al heel lang aannemen, maar het was gewoon nooit een optie. En dat was het nu wel', zegt de teambaas van Lewis Hamilton en George Russell.

Poole is inmiddels een paar maanden in dienst van Mercedes, maar wat maakt haar nu eigenlijk zo goed? Wolff legt het uit. 'Ze heeft veel kennis, ze is een geweldige psycholoog, ze heeft een andere organisatie gezien, ze kent vrijwel iedereen en ze heeft forensische profielen gemaakt van alle goede mensen in de Formule 1', somt hij een aantal redenen op. 'Ze geeft onze organisatie een groot voordeel.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws