Windsor proefde arrogantie bij Mercedes: 'Dachten dat ze bergen konden verzetten' Formule 1
Formule 1

Windsor proefde arrogantie bij Mercedes: 'Dachten dat ze bergen konden verzetten'

Windsor proefde arrogantie bij Mercedes: 'Dachten dat ze bergen konden verzetten'

Peter Windsor denkt dat Mercedes zijn eigen graf heeft gegraven voorafgaand aan het 2022-seizoen. De W14 is dit seizoen ook nog niet competitief gebleken, terwijl het team van Mercedes waarschijnlijk had gedacht ook met de nieuwe reglementen zeer competitief te zijn. Bij de ontwerpfase ging het echter al mis, want Windsor denkt dat de renstal naar de verkeerde dingen heeft gekeken. Momenteel heeft Mercedes ook nog geen antwoord om de problemen op te lossen.

Mercedes had gehoopt dat het team aan het begin van het huidige seizoen eindelijk weer competitief zou zijn. Toen de eerste race in Bahrein eenmaal was verreden, werd het duidelijk dat de gebeden van de Duitse renstal niet gehoord waren. Waarom het niet loopt bij de achtvoudig constructeurskampioen is nog altijd een groot raadsel voor het team. 'Als Mercedes het antwoord wist, zouden ze het oplossen. Het is de vraag waar de mensen bij Mercedes zelf al achttien maanden lang geen antwoord op hebben kunnen geven', zegt Windsor tijdens een livestream op zijn YouTube-kanaal.

De reglementen werden natuurlijk gewijzigd voor het 2022 en daarmee veranderde het gedrag van de auto's natuurlijk ook. 'Mercedes, samen met verschillende andere teams, heeft dat nooit voorspeld kunnen repliceren in de windtunnel of via CFD (Computational Fluid Dynamics, red).' Hierdoor had Mercedes ineens extreem veel last van porpoising. 'Ze gingen gewoon vol voor veel neerwaartse druk op de auto en waren geschokt toen George (Russell, ed.) en Lewis (Hamilton, red.) zeiden: We kunnen de auto niet besturen, er is zoveel op en neer bewegen dat we niet eens recht kunnen kijken.

Windsor ziet arrogantie bij Mercedes

Red Bull Racing kon de ervaring van Adrian Newey uitstekend gebruiken, terwijl Mercedes niemand in dienst had die ervaring heeft met grondeffectauto's. Windsor proefde voorafgaand aan het 2022-seizoen een klein beetje arrogantie bij de Duitse renstal. 'Vanwege hun succes dachten ze waarschijnlijk dat ze het konden, dat ze bergen konden verzetten. Ze hoefden niet buiten hun eigen kader te gaan om te weten hoe het moest. Daarvoor hebben ze de prijs betaald en betalen ze nog steeds de prijs', aldus de journalist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws