Mercedes verwacht zeges van Hamilton: 'Kernonderdeel van wie hij is' Formule 1
Formule 1

Mercedes verwacht zeges van Hamilton: 'Kernonderdeel van wie hij is'

Mercedes verwacht zeges van Hamilton: 'Kernonderdeel van wie hij is'

James Allison weet zeker dat Lewis Hamilton alles in zich heeft om opnieuw races te gaan winnen in de Formule 1. De technisch directeur ziet dat de zevenvoudig nog altijd de onstilbare honger heeft om Grands Prix te winnen en dat de mindere resultaten absoluut niet te maken hebben met de capaciteiten van Hamilton. Allison geeft toe dat Hamilton simpelweg een betere auto nodig heeft om betere resultaten te boeken.

Hamilton maakte in 2007 zijn debuut in de Formule 1 en wist sindsdien in elk seizoen een overwinning te boeken. Die reeks kwam echter ten einde in 2022. Sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 wist de zevenvoudig wereldkampioen geen race meer te winnen. Mercedes wist Hamilton na de reglementswijziging geen competitieve auto te bieden en de enige race die de Duitse renstal wist te winnen in 2022 werd gewonnen door George Russell.

Dat Hamilton niet heeft weten te winnen, ligt volgens Allison niet aan zijn motivatie. De technisch directeur van verwacht snel weer een winnende Hamilton, mits de Mercedes-bolide dat toestaat. 'De meest succesvolle coureurs hebben de meest dwangmatige behoefte om te winnen. In het geval van Lewis is het gewoon een kernonderdeel van wie hij is, dus er is geen twijfel dat hij gaat winnen. Maar of hij dat kan doen, zal veel meer afhangen van de auto die we hem geven dan van zijn eigen capaciteiten', zegt Allison bij Motorsport.com.

Hamilton en Russell mogen nog genieten van vakantie

Zowel Hamilton en Russell zijn echter nog niet echt bezig met het nieuwe seizoen. Hamilton is nog vakantie aan het vieren en Russell heeft Engeland verlaten voor een wintersportvakantie. Achter de schermen gebeurt er echter een hoop in Brackley. Mercedes wil het gat naar Red Bull Racing dichten, maar er is nog niets wat de coureur kunnen bijdragen in dit proces. 'Het is niet echt een deel van het jaar waarin ze een andere rol kunnen hebben dan observeren wat we doen.'

Het is wachten op het moment dat Mercedes begint aan de shakedowns en de testdagen in Bahrein. Dan krijgen de coureurs voor het eerst echt de kans om de auto te voelen. Dan is er ook veel meer werk te verrichten voor Hamilton en Russell. 'Zodra de auto rijdt en we data kunnen vergaren, dan moet de coureur dat naar ons overbrengen. Dan krijgen hun meningen veel meer gewicht. Dus gedurende de winter bereiden ze zich gewoon voor op de nieuwe uitdaging', aldus Allison.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws