Verstappen voelt niks voor speciale rivaliteit met Hamilton: 'Gewoon normale kerels' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen voelt niks voor speciale rivaliteit met Hamilton: 'Gewoon normale kerels'

Verstappen voelt niks voor speciale rivaliteit met Hamilton: 'Gewoon normale kerels'

Max Verstappen wil niet per se spreken van een rivaliteit tussen hem en Lewis Hamilton. De coureur van Red Bull Racing geeft aan dat hij Hamilton heel graag op de baan wil verslaan, maar dat de relatie tussen beide rijders buiten te baan prima is. Daarnaast hoeft Verstappen de records die de zevenvoudig wereldkampioen op zijn naam heeft staan ook niet per se te pakken. Wel hoopt de Limburger natuurlijk dat hij de komende jaren nog zijn titel kan verdedigen.

De titelstrijd van 2021 zorgde niet alleen van spanning op de baan, maar ook erbuiten. Verstappen en Hamilton vochten op de circuits, terwijl Christian Horner en Toto Wolff buiten de baan meerdere stevige woordenwisselingen hadden. De rivaliteit tussen Red Bull en Mercedes blijft onverminderd groot. Eerst moest Red Bull het gat naar Mercedes zien te dichten, maar nu is de situatie 180 graden gedraaid en is Mercedes nu de jager. De rivaliteit tussen Verstappen en Hamilton lijkt op dit moment bedaard te zijn.

De coureurs komen elkaar op de baan dan ook niet zo vaak meer tegen. Alleen in de Verenigde Staten leek Hamilton heel even een uitdaging te vormen voor Verstappen in 2023. De Nederlander vindt de huidige situatie met de zevenvoudig wereldkampioen prima. 'Ik heb dat soort rivaliteit niet nodig', geeft Verstappen eerlijk toe in een interview met The Times. 'Natuurlijk willen we elkaar verslaan, maar eerlijk gezegd, zodra we in een privésituatie zijn, zijn we gewoon normale kerels.'

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

verstappen hamilton saoedi arabie 2021
In Saoedi-Arabië in 2021 was Max Verstappen weer 'that guy'. 

Records Hamilton deren Verstappen niet

Verstappen heeft het stokje van Hamilton de laatste jaren overgenomen. Hamilton wist met Mercedes tussen 2014 en 2021 zes wereldkampioenschappen te winnen, maar de reglementswijzing zorgde ervoor dat de Duitse renstal niet meer competitief genoeg was. Verstappen won in 2021 zijn eerste titel en dat was het startschot voor zijn dominante periode in de Formule 1. In 2022 en 2023 won de Red Bull-coureur in totaal 34 races, waardoor hij inmiddels op de derde plek staat in het klassement met coureurs met de meeste Grand Prix-zeges.

Hamilton staat bovenaan in dat rijtje en Michael Schumacher staat tussen de twee huidige Formule 1-coureurs in. Verstappen heeft nog een lange weg te gaan om zijn titelrivaal van 2021 in te halen. De Nederlander zou het niet erg vinden als het record op naam van Hamilton blijft staan. 'Als het gebeurt, gebeurt het. Maar je moet geluk hebben om voor een langere periode in een geweldige auto te zitten. Je bent zeer afhankelijk van het materiaal dat je hebt.'

'Toen ik mijn eerste titel won, zei ik: alles wat daarna komt, is een bonus omdat ik realistisch gezien in de Formule 1 alles heb bereikt wat ik wilde bereiken', vervolgt Verstappen. De ultieme droom van Verstappen en zijn vader was de wereldtitel. Die heeft de coureur nu twee keer weten te prolongeren. 'Op het podium staan, een poleposition pakken, een kampioenschap winnen; ik droomde ervan om die dingen te bereiken in de Formule 1. Vanaf nu probeer ik gewoon bovenaan te blijven', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws