Verstappen of Hamilton? Volgens F1-analist Windsor is deze coureur 'sneller over één ronde' Opinie
Opinie

Verstappen of Hamilton? Volgens F1-analist Windsor is deze coureur 'sneller over één ronde'

Verstappen of Hamilton? Volgens F1-analist Windsor is deze coureur 'sneller over één ronde'

F1-analist Peter Windsor heeft zijn antwoord gegeven op de vraag of Verstappen sneller zou zijn dan Hamilton als de twee het in dezelfde auto tegen elkaar op zouden nemen. Ook gaat de Brit in op de vraag of de top van het Formule 1-veld, waaronder Mercedes en Ferrari, in 2024 dichterbij Red Bull zullen komen.

'We hadden al eerder de vraag: wie zou er sneller zijn tijdens één ronde op Silverstone?', herinnert Windsor zich nog als hij in zijn YouTube livestream de vraag krijgt of hij denkt dat Verstappen sneller is dan Hamilton in dezelfde auto. 'Ik zei toen al dat ik denk dat Max sneller zou zijn over één ronde. Lewis is niet meer zo snel als hij was tijdens zijn piekjaren, maar dan zou Max alsnog een klein beetje sneller zijn geweest.'

Toch heeft Windsor ook nog wel lovende woorden over voor de zevenvoudig wereldkampioen. 'Lewis heeft alle snelheid en al het talent in huis om te doen wat hij moet doen over één ronde. Maar als (deze denkbeeldige wedstrijd, red.) nu zou plaatsvinden, dan heb je een coureur die net drie wereldkampioenschappen heeft gewonnen, en een coureur die de afgelopen twee jaar niet veel resultaten heeft behaald. Hij (Hamilton, red.) heeft natuurlijk minder vertrouwen en flexibiliteit in zijn rijkunsten dan Max op dit moment.' De analist denkt wel dat Hamilton even snel als Verstappen zou kunnen zijn, als hij weer wat meer vertrouwen in zijn eigen rijden zou krijgen.

Gaat gat naar Red Bull kleiner worden?

Ondanks dat Windsor van mening is dat Verstappen momenteel sneller is dan Hamilton, denkt de analist wel dat Red Bull moet gaan oppassen voor de andere teams, waaronder Mercedes, tijdens het 2024-seizoen. 'Ik kan me niet voorstellen dat het gat naar Red Bull zo groot zal zijn als de afgelopen twee jaar', aldus Windsor. 'Teams, zoals Mercedes en Ferrari maar ook McLaren en Aston Martin, moeten toch wel genoeg hebben geleerd de afgelopen jaren om het gat naar Red Bull wat meer te overbruggen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws