Aston Martin schrok van Mercedes, Ferrari en McLaren: 'Maar dat lukte ons niet' Formule 1
Formule 1

Aston Martin schrok van Mercedes, Ferrari en McLaren: 'Maar dat lukte ons niet'

Aston Martin schrok van Mercedes, Ferrari en McLaren: 'Maar dat lukte ons niet'

Aston Martin kende afgelopen seizoen een uitstekende start, maar midden in het seizoen sloegen de resultaten volledig om. Als constructeur eindigde Aston Martin als vijfde achter McLaren. Een fikse tegenvaller voor teambaas Mike Krack. Maar hij wil deze tegenslag niet wijten aan het feit dat Aston Martin in de loop van vorig jaar de overstap heeft gemaakt naar een nieuwe fabriek.

Onder leiding van Lawrence Stroll had Aston Martin in 2018 genoeg redenen om een geheel speciale F1-fabriek te laten bouwen in Silverstone. Het team uit het Verenigd Koninkrijk stond er financieel in één keer goed voor. Vorig jaar konden ze eindelijk plaatsnemen in de nieuwe fabriek, terwijl Aston Martin bezig was aan de beste start van een Formule 1-seizoen ooit met Fernando Alonso als belangrijkste pion.

Ontwikkeling bleef achter

Maar de ontwikkeling van de AMR23 bleef achter in vergelijking met de concurrentie. Aan het einde van het seizoen was de achterstand op Mercedes, Ferrari en McLaren flink gegroeid. Iets waar Krack al rekening mee hield. 'Ik heb altijd al gezegd dat er moeilijkere tijden aankomen, maar die kwamen helaas sneller dan we wilden', zei de Luxemburger vorig jaar tegen Motorsport.com.

'Ik ben niet iemand die excuses zoekt', zei Krack, die de tegenvallende resultaten niet wil ophangen aan de tussentijdse verhuizing. 'We wisten van tevoren dat we zouden verhuizen. We wisten van tevoren dat we aan het uitbreiden waren. We wisten van tevoren dat we nog steeds aan het groeien waren. Dus als je dat van tevoren weet, kun je al deze dingen plannen en moet je het niet als excuus gebruiken. Dat is te makkelijk.'

Krack was vol vertrouwen

Aan het begin van het seizoen was Krack nog vol vertrouwen. 'We hadden er vertrouwen in dat we een goede stap voorwaarts hadden gemaakt. En we waren verrast dat anderen het moeilijk hadden. Maar toen begon de concurrentie te verbeteren en dat lukte ons niet. Wij hadden ook updates, maar we maakten nooit zulke grote stappen als onze concurrentie deed. Daardoor gleden anderen er tussendoor.'

'Het gat naar de snelste auto, de doelstelling die we hanteren, is dus niet veel veranderd in de loop van het seizoen', erkent Krack. 'Maar nu zitten er drie of vier verschillende teams tussen, terwijl er in het begin geen waren. Dus het is eigenlijk: wat heeft de concurrentie gedaan en wat hebben wij niet genoeg gedaan? Maar dat we te veel op ons bordje hebben, maakt niet uit', besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws