Mercedes: 'Weten al waar we met de afstelling heen willen' Formule 1
Formule 1

Mercedes: 'Weten al waar we met de afstelling heen willen'

Mercedes: 'Weten al waar we met de afstelling heen willen'

Andrew Shovlin is niet tevreden met hoe de eerste testdag van Mercedes verlopen is. De Mercedes-topman zag zijn coureurs worstelen met de temperatuur van de banden, en lijkt hier voorlopig niets aan te kunnen doen. Dat gebrek aan temperatuur is dan ook de primaire reden dat Lewis Hamilton en George Russell ook in Australië snelheid tekort komen om voor een podium te vechten.

'We vinden het lastig om temperatuur in de banden te krijgen, dus dat is waar we ons vooral op gaan richten vanavond. 's Ochtends waren we duidelijk competitiever dan in de koele middagsessie. In de data kunnen we zien dat het niet warm genoeg is voor ons', aldus de Engelsman, die onder meer teams als Alpine en McLaren wél aan kracht zag winnen.

Weet Mercedes het bandentemperatuurprobleem op te lossen dan zit er wel meer snelheid in de W13 dan we op vrijdag gezien hebben. 'Als we daar wat aan kunnen doen, kunnen we nog veel grip vinden, maar momenteel zitten we vast in een vicieuze cirkel waarin de coureurs het vertrouwen niet hebben om snelheid mee te nemen in de snelle bochten, en we daardoor dus ook die broodnodige temperatuur niet in het rubber krijgen.'

Lastige dag voor Mercedes

'Over het algemeen kunnen we dus niet spreken van een makkelijke dag, maar daar raken we langzaamaan aan gewend', zegt Shovlin met zelfspot. 'We weten al waar we met de afstelling heen willen en zullen in Brackley blijven werken om de problemen onder de knie te krijgen. Hopelijk kunnen we stappen zetten.' Hij tempert echter wel de verwachtingen - wederom lijkt de Duitse renstal een lastig weekend in te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws