Mol over paniek bij Leclerc en engineer: 'Dit is waarom Ferrari Ferrari is' Formule 1
Formule 1

Mol over paniek bij Leclerc en engineer: 'Dit is waarom Ferrari Ferrari is'

Mol over paniek bij Leclerc en engineer: 'Dit is waarom Ferrari Ferrari is'

Charles Leclerc kende een ongelukkige middag en zal ondanks dat hij ditmaal de finish wel haalde, niet tevreden terugkijken op zijn grand prix. Het ging allemaal fout voor de Monegask toen er miscommunicatie ontstond over de pitstop, waarna de coureur furieus reageerde op zijn team. Volledig terecht, zo vindt Mol, die het typerend vindt voor Ferrari.

In het Race Café stelt Mol de Monegask volledig in het gelijk voor zijn uitbarsting over de boordradio. 'Hij heeft volledig gelijk', aldus de commentator, die vindt dat het moment precies laat zien hoe het team in elkaar steekt. 'Dit is waarom Ferrari Ferrari is en ze niet makkelijk de wereldkampioenschappen aan elkaar knopen. Dit mag niet gebeuren', klinkt het stellig uit de mond van de Nederlander.

De communicatie tussen de coureur en zijn engineer is ook niet zoals deze in een ideale situatie zou zijn, zo denkt Mol. De paniek slaat soms toe. 'Bij allebei, want hij is al paniekeriger van zichzelf, dan heb je iemand aan de andere kant nodig die de rust heeft, maar die is ook paniekerig. dan krijg je twee paniekerigers tegen elkaar', zo legt Mol uit, die daarmee aangeeft dat dat een garantie is voor miscommunicatie.

Race Leclerc verpest door strategie

Leclerc leek op weg naar een makkelijke overwinning, toen Carlos Sainz op een aantal seconden achter hem reed en daarmee de Red Bull-coureurs op ruime achterstand reden. Echter ging alles fout bij de pitstops, want waar eerst Sainz al aan hem voorbij ging, moest de Monegask bij de tweede keer wachten door miscommunicatie en verloor daardoor kostbare tijd, die hem uiteindelijk terug lieten vallen naar P4.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws