Dit vinden de teams na de Grand Prix van Monaco | 'Het is een frustrerend resultaat' Formule 1
Formule 1

Dit vinden de teams na de Grand Prix van Monaco | 'Het is een frustrerend resultaat'

Dit vinden de teams na de Grand Prix van Monaco | 'Het is een frustrerend resultaat'

Na de spectaculaire race in Monaco met regen, rode vlaggen en de nodige controverse was er genoeg te zeggen door de teams in het middenveld. De teams achterin werden opgehouden door Fernando Alonso die op P7 reed en een gat sloeg van 30 seconden naar Norris op P6. F1Maximaal zet de reacties van de teams op een rijtje.

Valtteri Bottas was 'best of the rest' achter Lewis Hamilton en na een teleurstellende kwalificatie kwam de Fin goed terug in de race en eindigde op P9. 'Het was een lange race, maar we mogen blij zijn dat we als team onze kansen hebben benut. Het was heel gemakkelijk om fouten te maken en ik ben blij dat we dat niet hebben gedaan, posities winnen in Monaco is nooit gemakkelijk, dus om vanaf P12 op de grid in de punten te eindigen betekent dat het geen slechte dag was. We hebben de juiste strategische beslissingen genomen, wat een uitdaging was omdat het niet eenvoudig was om op elk moment te kiezen welke banden we moesten kiezen. We hebben een aantal berekende risico's genomen en die hebben hun vruchten afgeworpen', zegt Bottas in het persbericht van Alfa Romeo.

Zijn teamgenoot Zhou Guanyu vond geen snelheid en eindigde op P16. 'Het was een uitdagende zondag, maar ik denk dat we het maximaal haalbare hebben bereikt. Het was een goede ervaring om hier in deze omstandigheden te racen. Mijn enige schrik was toen ik in gevecht was met Tsunoda, maar ik heb het gered. De ervaring in Monaco was in zijn geheel zwaar, maar ik heb geen fouten gemaakt en ik kon het tempo van de auto's in het middenveld bijhouden, dus daar kan ik tevreden over zijn', zegt de Chinees.

Alpine

Fernando Alonso eindigde verdienstelijk op P7 maar hield wel het gehele veld achter hem op, toch behield de Spanjaard zijn positie. 'Het was een erg moeilijke race vandaag met de omstandigheden, dus we kunnen tevreden zijn met een zevende plaats en meer punten voor het kampioenschap. Het was een lastige race om te managen met soms moeilijke keuzes wat betreft de strategie, maar we hebben als team alles goed gedaan en het was allemaal in goede banen geleid. Achter het stuur was het niet makkelijk en ik moest soms oppassen dat ik geen fouten maakte om ervoor te zorgen dat we de auto in de punten thuis brachten', zegt Alonso in het persbericht van zijn team.

Esteban Ocon kreeg een straf voor zijn botsing met Hamilton en finishte zo buiten de punten op de twaalfde plek. 'Het resultaat van vandaag is moeilijk te verkroppen en ik ben gefrustreerd dat we Monaco verlaten zonder punten te scoren. In de auto voelde het als een race-incident met Lewis, zeker op een circuit als Monaco waar elke inhaalpoging waarschijnlijk gepaard zal gaan met enig contact. Het team heeft het hele weekend keihard gewerkt, vooral om de winst tussen vrijdag en zaterdag te behalen, en nu vertrekken we zonder de verdiende dubbele punten te scoren. We moeten verder en ik wil dit rechtzetten in Baku', zegt Ocon.

Williams

Nicholas Latifi wist voor zijn teamgenoot Alexander Albon te eindigen die uitviel, de Canadees finishte op P15. 'Natte omstandigheden zijn altijd lastig en op een stratencircuit als Monaco al helemaal! Het was een zeer uitdagende race en nadat we al vroeg gepit hadden, kwamen we los van de achterkant van het peloton, maar we hadden wel een goed tempo op de intermediate band om het veld weer in te halen. De laatste stint op de medium band bleek vrij lastig omdat ik me niet helemaal comfortabel voelde met de balans. We slaagden er echter in om de auto thuis te brengen, wat niet gemakkelijk is in deze omstandigheden, en pakten ook twee plaatsen van de jongens om wie we heen reden, wat positief is', zegt Latifi in het persbericht van Williams.

Albon was duidelijk niet tevreden met zijn race: 'Het was een lastige dag daar en ook van mijn kant was het een beetje een slordige prestatie. De omstandigheden zorgden ervoor dat het echt een uitdaging was om de remmen in het juiste venster te krijgen, vooral met alle variatie die een opdrogende baan met zich meebrengt en de rode vlaggen. De auto voelde echter goed aan wanneer we schone lucht hadden en ik voelde me op sommige momenten competitief, dus er zijn wat positieve punten te halen uit vandaag', aldus Albon.

Haas

Het team van Haas kende een dramatisch resultaat waar beide auto's van Mick Schumacher en Kevin Magnussen een DNF scoorde. 'We hadden een probleem met de motor dus moesten we de auto aan de kant zetten, daar konden we helaas niets aan doen. Ik dacht echt dat ons tempo in de race goed was. Ik had Gasly achter me kunnen houden tot ons probleem zich voordeed en ik kwam ook dichter bij Bottas. Het zou echt spannend zijn geweest rond de pitstops om te zien wat er had kunnen gebeuren. Het is jammer dat we vandaag geen punten hebben', zegt Magnussen in het persbericht van Haas.

Ook Schumacher is teleurgesteld met zijn crash in de race: 'Het is erg vervelend. Qua tempo zaten we er zeker bij en het is gewoon een kwestie van op de baan houden, helaas lukte me dat niet. Het tempo voelde goed aan en het voelde alsof we konden aanvallen en pushen. Helaas ging ik iets te wijd, waarschijnlijk zo'n 10 centimeter aan het eind, en dat is genoeg om alle grip te verliezen die je dacht te hebben en het resultaat is wat er gebeurde', zegt Schumacher over zijn crash tijdens de race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws