Mol verdedigt Verstappen: 'Dan hoef ik echt niet te vragen of het goed met iemand gaat' Formule 1
Formule 1

Mol verdedigt Verstappen: 'Dan hoef ik echt niet te vragen of het goed met iemand gaat'

Mol verdedigt Verstappen: 'Dan hoef ik echt niet te vragen of het goed met iemand gaat'

Olav Mol vindt het zeer begrijpelijk dat Max Verstappen niet checkte of Lewis Hamilton ongedeerd was. De Nederlander kwam in Italië met zijn achterband terecht op de cockpit van de Mercedes, maar liep na het incident terug naar de pitstraat zonder een blik te werpen op zijn titelconcurrent. Mol denkt dat dat beslist niet nodig was, Hamilton liet immers middels het draaien van zijn wielen wel al merken dat het goed met hem ging.

'Als ik uitstap uit een auto en de auto naast me staat te brullen, dan hoef ik echt niet te vragen of het goed gaat met iemand, hoor', zo verdedigt Mol Verstappen in de meest recente editie van de F1 aan Tafel-podcast. 'Al helemaal niet als je het gevoel hebt dat hij jou geen ruimte gelaten heeft', voegt hij daaraan toe. Hamilton maakte in een poging het circuit weer op te rijden duidelijk dat hij in goede staat was en graag door wilde racen.

Mol: 'Max liep langs het achterwiel en toen waren de wielen nog aan het draaien. Dan ligt hij niet bewusteloos in zijn auto.' Zodoende vindt men het niet vreemd dat de Red Bull Racing-rijder niet gaan kijken is bij Hamilton, hoewel presentator Mattie Valk denkt dat dat hem wel gesierd had. Spoedig wordt er een vergelijking getrokken tussen het incident van Verstappen en Hamilton in Monza en het eerdere incident in Silverstone.

Verstappen met Silverstone in het hoofd?

Mol verwacht namelijk dat het uitbundige feesten van Hamilton in Silverstone nog in het geheugen gegrift staat van de Limburger: 'Dan komt de terugvraag, moet je als je iemand het ziekenhuis in gereden heeft met de vlag juichen en doen?' Dat er een probleem gemaakt wordt van de actie van Verstappen wordt hevig bekritiseerd met de aanvaring in Groot-Brittannië in het achterhoofd. Valk noemt het een oog-om-oog, tand-om-tand-geval. 'Dat is het', concludeert de Ziggo Sport-commentator.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws