Mol: 'Met Rosberg waren het meer mind games, dit is ruw vechten met tegenstander' Opinie
Opinie

Mol: 'Met Rosberg waren het meer mind games, dit is ruw vechten met tegenstander'

Mol: 'Met Rosberg waren het meer mind games, dit is ruw vechten met tegenstander'

Olav Mol stelt dat Lewis Hamilton nog niet eerder zo hard heeft moeten knokken voor de wereldtitel dan dat hij dit jaar doet met Max Verstappen. Het gevolg daarvan is dat de regerend wereldkampioen wat meer foutjes maakt, al doet de Brit het nog altijd meer dan prima volgens Mol.

Voor Formule1.nl en het bijbehorende blad deelt de commentator van Ziggo Sport rapportcijfers uit aan de coureurs in de Formule 1. Hamilton behoort volgens Mol nog altijd tot de vijf beste coureurs op de grid. Hij stelt dat er 'wat extra's' in Hamilton naar boven komt in zijn wereldtitel-gevecht met Verstappen. 'Hamilton heeft een gevecht aan zijn broek dat hij denk ik nooit eerder heeft gehad. Ook niet met Nico Rosberg.' De Duitser streed in 2016 om het kampioenschap met Hamilton en trok uiteindelijk aan het langste eind. 'Met Rosberg waren het meer mind games binnen het team. Dit is ruw vechten met een tegenstander.'

Daardoor lijkt Hamilton wat meer foutjes te maken in de ogen van Mol. Zo belandde de Brit tijdens de natte Grand Prix van Emilia-Romagna in de grindbak, terwijl bij bezig was met het achtervolgen van de Nederlander. Een paar races later, in Baku, mistte de Mercedes-coureur compleet de eerste bocht bij de herstart, die het gevolg was van een crash van concurrent Verstappen. Daardoor kwam Hamilton als laatste over de finish. 'Qua wiel-aan-wiel racen was Hamilton daardoor misschien aanvankelijk wat roestig. Al zie ik wel dat hij en Verstappen nog respect voor elkaar hebben.'

Ondanks dat leidt Hamilton de tussenstand in het wereldkampioenschap wel. Blijft de diskwalficatie van Sebastian Vettel betreffende zijn tweede plek in de Grand Prix van Hongarije staan, dan leidt Hamilton met 195 punten. Verstappen volgt met 187 stuks, al heeft de Nederlander wel wat pech gekend in 2021. Zo viel hij in Azerbeidzjan uit door een klapband, werd hij in Groot-Brittannië uit de race gereden door Hamilton en was hij in Hongarije het slachtoffer van een startcrash.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws