Mol wijst grootste tegenvaller van het seizoen aan: 'Het clowneske is wel weg nu' Formule 1
Formule 1

Mol wijst grootste tegenvaller van het seizoen aan: 'Het clowneske is wel weg nu'

Mol wijst grootste tegenvaller van het seizoen aan: 'Het clowneske is wel weg nu'

Olav Mol wijst Daniel Ricciardo aan als de grootste tegenvaller van het seizoen vooralsnog. De Australiër kent voor het tweede seizoen op rij een moeilijk jaar ten opzichte van teamgenoot Lando Norris, en dat terwijl hij nog niet zo lang geleden één van de smaakmakers van de sport was, met zijn eeuwige vrolijkheid. De man uit Perth is zijn lach dan ook langzaam verloren.

Tegenover Formule 1 Magazine stelt Mol zijn tussenrapport voor het seizoen 2022 op, en wanneer hem wordt gevraagd naar de grootste tegenvaller tot nu toe, laat hij weten dat Ricciardo bij hem dan toch wel als eerste naar boven komt. 'Ik denk dat zijn gemis aan technische knowhow, wat een publiek geheim is, hem nu uiteindelijk parten speelt', zo stipt de commentator het mogelijke probleem van de McLaren-coureur aan.

Waar de Australiër eerder altijd nog zijn lach had om zich uit vervelende situaties te redden, helpt hem dat nu niet meer, nadat voor het tweede jaar op rij de resultaten tegenvallen, zo denkt Mol. 'In het verleden kon Ricciardo zich bij veel dingen nog wel een weg eruit glimlachen. Nu niet meer. Hij had niet verwacht dat hij zo’n taaie aan Norris zou hebben', is de Nederlander van mening dat ook zijn teamgenoot een rol speelt.

'Hij weet: ik lach me hier niet meer uit'

Met zijn kenmerkende lach en zijn opgewekte karakter was de man uit Perth altijd een graag geziene gast in de paddock van de Formule 1 en een smaakmaker in de sport, maar de lach is inmiddels verdwenen. 'Ik heb ooit in een Australische podcast gezegd dat Daniel minder de clown moet uithangen en harder moet rijden. Je ziet nu vaker dan ooit voor de camera dat het clowneske wel weg is. Hij weet: ik lach me hier niet meer uit, ik word om mijn oren gereden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws