'McLaren vertelt Ricciardo over intentie om Piastri aan te stellen als vervanger' Formule 1
Formule 1

'McLaren vertelt Ricciardo over intentie om Piastri aan te stellen als vervanger'

'McLaren vertelt Ricciardo over intentie om Piastri aan te stellen als vervanger'

Daniel Ricciardo heeft van McLaren te horen gekregen dat zij de intentie hebben om Oscar Piastri aan te stellen als vervanger van hem vanaf 2023. Dat melden bronnen tegenover Motorsport.com. De 33-jarige heeft nog een contract, maar de twee partijen zullen nu tot een overeenkomst moeten komen om dat te beëindigen.

Piastri werd eerder deze week nog aangekondigd als vervanger van Fernando Alonso bij Alpine. De reserve- en juniorcoureur van het team zei vervolgens op Twitter niet voor de Franse renstal uit te komen in het 2023-seizoen. Er gingen toentertijd al geruchten dat de Australische regerend Formule 2-kampioen een voorcontract had ondertekend met McLaren.

McLaren gelooft er ook in dat zij Piastri kunnen houden voor 2023, ondanks dat Alpine zei dat de 21-jarige contractueel verplicht is om voor laatstgenoemde uit te komen volgend jaar. Het vermoeden is dat Piastri's deal met Alpine nooit daadwerkelijk serieus was. Dat de jongeling uit Melbourne een optie zou hebben om na 31 juli te mogen onderhandelen met andere teams, zou niet aan de orde zijn.

'Alpine had geen contract met Piastri voor 2023'

De verwachting is dat de zaak bij het Contract Recognition Board van de FIA terechtkomt. Zij bepalen of de deal tussen Piastri en McLaren rechtsgeldig is of dat Alpine gelijk heeft. Het is echter de vraag of Alpine wel een contract had voorgelegd bij dat instituut dat over 2023 ging. Het team van Otmar Szafnauer moet dus nogmaals op zoek naar een vervanger voor Alonso, gezien Piastri zo goed als zeker naar McLaren gaat.

Ricciardo lijkt vooralsnog de omgekeerde weg te bewandelen naar Alpine. Het topmanagement van Renault, dat het team van Alpine runt, was alleen niet gecharmeerd van de overstap van Ricciardo naar McLaren in 2021. Dat is nog een hindernis die overkomen moet worden. Mick Schumacher wordt daarom ook genoemd als optie mocht hij Haas verlaten, maar Ferrari heeft de mogelijkheid om een juniorcoureur bij de Amerikaanse renstal te plaatsen en laat Schumacher nou net dat zijn.

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws