Piastri-soap heeft gevolgen voor Williams: 'Het team is in gesprek met De Vries' Formule 1
Formule 1

Piastri-soap heeft gevolgen voor Williams: 'Het team is in gesprek met De Vries'

Piastri-soap heeft gevolgen voor Williams: 'Het team is in gesprek met De Vries'

Joe Saward heeft gemerkt dat het silly season momenteel officieel begonnen is. Fernando Alonso vertrekt naar Aston Martin en Alpine had Oscar Piastri in gedachte als vervanger van de tweevoudig wereldkampioen. Piastri heeft daar zelf een stokje voor gezet door te melden dat hij geen contract heeft ondertekend. De huidige soap in de Formule 1 heeft mogelijk consequenties voor Daniel Ricciardo, het team van McLaren, Williams en ook Nyck de Vries.

Het is momenteel een zooitje bij het team van Alpine. De Franse renstal zag op maandag Alonso vertrekken naar Aston Martin als vervanger voor Sebastian Vettel. Alpine besloot hier op dinsdag snel op te reageren door bekend te maken dat Piastri zou gaan rijden voor het team, maar daar was de talentvolle coureur het niet helemaal mee eens. Piastri lijkt wat lijntjes te hebben uitgegooid naar McLaren, maar daar hebben ze het ook niet goed voor elkaar.

'McLaren lijkt zichzelf op dezelfde manier in de nesten te hebben gewerkt in de Verenigde Staten', merkt Saward op in zijn blog. De Britse renstal zou Álex Palou een contract hebben aangeboden, maar daar is het huidige team van de Spanjaard, Chip Ganassi, het niet helemaal mee eens. Het lijkt nu in de handen te vallen van een aantal advocaten, maar als Palou naar McLaren overstapt, denkt Saward dat McLaren haar handen vol heeft aan de hoeveelheid coureurs.

'Ze hebben Patricio O'Ward, Alex Rossi en Felix Rosenqvist al', vervolgt de journalist. Colton Herta heeft ook al een paar tests gereden voor McLaren en lijkt dus ook in de coulissen te wachten. 'Het team zou Ricciardo kunnen aanbieden bij Ganassi in ruil voor Palou. Dan houdt McLaren voldoende geld over om Piastri te betalen en kunnen ze Palou in de IndyCar stallen.'

De Vries naar Williams?

Piastri werd eerder in het seizoen genoemd als vervanger van Nicholas Latifi. De Australiër zou de Williams-coureur op huurbasis hebben vervangen. Die deur lijkt nu gesloten, waardoor het team uit is gekomen bij een Nederlander. 'Bij Williams had men ook de hoop dat Piastri zou komen, maar momenteel is het team in gesprek met De Vries. Nyck heeft een paar opties waaruit hij kan kiezen, zoals de WEC en Formule E, dus hij beslissen of hij zijn Formule 1-droom achterna wil gaan.'

De Vries is niet de enige optie voor de Britse renstal. Een coureur uit de eigen opleiding, Logan Sargeant, wordt ook genoemd, maar dat kan nog wel eens lastig worden voor Williams. 'Sargeant is geen slechte keuze, want het opent de deuren naar Amerikaanse sponsoren. Het probleem is dat Logan nog geen Super Licence heeft. Het Formule 2-kampioenschap is momenteel heel erg spannend, dus de beslissingen over een Super Licence kan pas laat vallen. Als De Vries niet tekent en Sargeant loop de Super Licence mist, dan is dat een probleem voor Williams', aldus Saward.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws