Montoya: 'Ik vind dat ik de Triple Crown heb, of je dat nou leuk vindt of niet' Formule 1
Formule 1

Montoya: 'Ik vind dat ik de Triple Crown heb, of je dat nou leuk vindt of niet'

Montoya: 'Ik vind dat ik de Triple Crown heb, of je dat nou leuk vindt of niet'

Juan Pablo Montoya is van mening dat hij de illustere Triple Crown of Motorsport op zijn naam heeft gezet. De officieuze titel wordt gebruikt om coureurs te eren die de Grand Prix van Monaco, de Indianapolis 500 én de 24 uur van Le Mans weten te winnen in hun race carrière. Montoya vindt dat zijn klassewinst in de afgelopen editie van Le Mans voldoende is om van een Triple Crown te spreken.

De woorden van Montoya zijn discutabel, gezien het feit dat de strenge autosportkenner zou kunnen stellen dat zijn Le Mans-zege niet telt. Hij heeft immers niet de volledige Le Mans gewonnen in de Hypercar-klasse, enkel zijn eigen raceklasse. Technisch gezien dus wel een zege, maar ook weer niet, omdat hij niet als eerste coureur over de eindstreep gekomen is.

Montoya wil van de twijfel niets weten: 'Ik vind dat ik de Triple Crown heb, of je dat nou leuk vindt of niet. Wij hebben dezelfde 24 uur van Le Mans gereden als de rest van de klasse en we hebben de race gewonnen', aldus de Colombiaan in gesprek met MARCA. Tot op heden is de enige coureur die het gelukt is om alle drie de illustere evenementen op naam te schrijven Graham Hill geweest.

Montoya met opluchting 

Na afloop van de endurancewedstrijd in Frankrijk geeft Montoya aan blij te zijn dat de race erop zit. In het LMP2 Pro-Am-klassement kwam hij voor Dragonspeed USA als eerste over de eindstreep. 'Ik ben er erg blij mee. Het is grappig. Omdat dit soort races zo zwaar zijn, voel je meer opluchting dan welke andere emotie dan ook. Het is erg ingewikkeld omdat je natuurlijk met drie coureurs de cockpit deelt.'

'De rookie reed bij ons zes uur en de andere coureurs verdeelden de rest. Het is een mentaal slopende wedstrijd', concludeert hij. Hij deelde zijn LMP2-bolide met de Zweed Henrik Hedman en de Brit Ben Hanley, twee heren die een minder prominente autosportcarrière achter de rug hebben dan de oud Williams-rijder. Voor Montoya is het duidelijk: die Triple Crown is gewoon van hem. (Foto: ongewijzigd, United Autosports)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws