Montoya rekent niet op F1-intrede Andretti: 'Was de Formule 1 beter met 24 wagens?' Formule 1
Formule 1

Montoya rekent niet op F1-intrede Andretti: 'Was de Formule 1 beter met 24 wagens?'

Montoya rekent niet op F1-intrede Andretti: 'Was de Formule 1 beter met 24 wagens?'

Oud-Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya zou graag een extra team op de grid zien, maar verwacht niet dat dat gaat gebeuren. Michael Andretti kondigde eerder aan een intrede te willen maken in de koningsklasse samen met Cadillac. Hoewel de president van de FIA enthousiast reageerde, waren de reacties vanuit de Formule 1 een stuk minder positief.

Dankzij de reacties van de Formule 1, heeft Montoya er een hard hoofd in dat het Andretti zal lukken om een intrede te maken. 'Ik zou ze graag op de grid zien komen, maar ik zie het niet gebeuren', begint de Colombiaan tegenover Motorsport.com. 'Tenzij ze iemand anders uitkopen. Want een extra team gaat er volgens mij niet komen', voegt de voormalig coureur eraan toe.

Montoya benadrukt dat het jammer zou zijn als het Andretti niet zou lukken om de koningsklasse binnen te komen, maar snapt ook dat het moeilijk is om iedereen aan boord te krijgen. 'Als ze écht committed zijn om in de Formule 1 te komen, zullen ze iemand als Alpine moeten uitkopen. Als ze per se als nieuw team willen instappen, is het denk ik erg onwaarschijnlijk dat we ze in de Formule 1 gaan zien.'

Het uitkopen van een bestaand team is dan ook de enige optie voor Andretti en Cadillac volgens de voormalig coureur met zeven overwinningen achter zijn naam. 'Ze zullen het op dezelfde manier als Audi moeten doen. Als je echt voor langere tijd in de Formule 1 actief wil zijn, dan moet je dertig of veertig procent van de aandelen van een bestaand team kopen, met de optie dat je twee jaar later nog eens twintig, dertig of veertig procent overneemt, zodat je een meerderheidsbelang hebt', zo legt Montoya uit. 'Dan kun je ermee doen wat je wil. Op een andere manier zie ik het gewoon niet gebeuren. Je weet hoe de teams zijn, je weet hoe het spelletje werkt.'

Montoya: 'Waarom zou je ja zeggen tegen een extra team?'

Met meer teams, komen er ook meer wagens op de grid. Daar ziet Montoya echter het nut niet van in. 'Als je naar een Formule 1-race kijkt, dan komt de helft van de auto's niet eens in beeld. En stel dat je McLaren, Aston Martin of Alpine bent. Het aantal minuten dat die teams op televisie zijn, gaat omlaag zodra er nog een team bijkomt, doordat ze in het middenveld zitten. Want als je geen races wint, word je nauwelijks in beeld gebracht', zo benoemt de voormalig Formule 1-coureur.

'En dan zou je de weinige tijd die je op tv bent ook nog eens aan een ander geven?', vervolgt de 47-jarige. 'Het zou betekenen dat je je sponsors tien procent minder exposure kunt bieden. Terwijl je aan het einde van het jaar ook nog eens minder geld uit de tv-inkomsten ontvangt. Waarom zou je daar ja tegen zeggen?', vraagt Montoya zich af. 'Waarom denken mensen eigenlijk dat het goed zou zijn om meer auto's aan de start te hebben? Was de Formule 1 beter toen er in het verleden 24 wagens op de grid stonden?', eindigt de Colombiaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws