Vasseur laat zich uit en weerspreekt geruchten over contractverlenging Leclerc Formule 1
Formule 1

Vasseur laat zich uit en weerspreekt geruchten over contractverlenging Leclerc

Vasseur laat zich uit en weerspreekt geruchten over contractverlenging Leclerc

De contractverlenging van Charles Leclerc bij Ferrari is geen prioriteit, zo stelt teambaas Frédéric Vasseur. Onlangs kwam het gerucht naar buiten dat de nieuwe leider van het team een hernieuwde overeenkomst met de Monegask bovenaan zijn lijstje heeft staan, maar niets is minder waar.

'Dat onderwerp wil ik nu niet op tafel leggen', laat de Fransman weten aan de Britse tak van GPFans. Vasseur zou het geen goede manier vinden om daar de samenwerking tussen beide partijen mee te beginnen. 'We moeten gefocust zijn op de sportieve kant om resultaten te behalen. Maar het is als een bruiloft: als beide kanten van de tafel tevreden zijn met de situatie, dan gaan we verder.'

Maar prioriteit heeft contractverlenging voor Leclerc, wiens contract eind volgend seizoen afloopt, dus niet. 'We hebben een goede relatie en we zullen tijd hebben om hierover te praten. Het enige onderwerp voor nu is dat we gefocust moeten zijn op pure prestaties en resultaten behalen', is de teambaas van Ferrari direct in zijn oordeel en doelstellingen.

Vasseur wilde Sainz naar Sauber halen

Nog iets dat vaststaat, is dat Leclerc niet de eerste coureur van het team zal zijn. Carlos Sainz krijgt gelijke kansen van Vasseur, die in het talent van de Spanjaard gelooft. 'Toen ik bij Renault was, begon ik een gesprek met hem en zijn management om hem aan te trekken, en toen ik bij Sauber was, probeerde ik hem opnieuw te contracteren, zonder succes. Dus ik dacht: oké, als ik Carlos wil aantrekken, is de beste manier om bij het team te komen waar hij is', grapt de Ferrari-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws