'Geplande verlaging minimumgewicht F1 gaat niet door, limiet blijft op 798 kilo' Formule 1
Formule 1

'Geplande verlaging minimumgewicht F1 gaat niet door, limiet blijft op 798 kilo'

'Geplande verlaging minimumgewicht F1 gaat niet door, limiet blijft op 798 kilo'

Het minimumgewicht voor Formule 1-auto's gaat dit jaar niet omlaag, terwijl het wel de bedoeling was dat dat zou gebeuren. Dat meldt Auto, Motor und Sport maandagochtend. Na overleg tussen de verschillende partijen en teams is er een overeenkomst over het behouden van de huidige limiet.

Die limiet staat sinds vorig seizoen op 798 kilo en die zal ook dit jaar gelden. Wat eigenlijk niet de bedoeling was, gezien eind juni 2022 de intentie werd uitgesproken om te zakken naar 796 kilo. Dit tot lichte vreugde van de coureurs, omdat de auto's door de jaren heen louter zwaarder zijn geworden. Waar de bolides in 2013 nog op een limiet van 642 kilo zaten, ligt dat inmiddels meer dan 150 kilo hoger.

Berekeningen minimumgewicht F1 vallen hoger uit

Daar moest dus verandering in komen en wel in 2023, maar de geplande verlaging van het minimumgewicht gaat niet door. Na de laatste Technical Advisory Committee (TAC) bleek dat de gewenste limiet onrealistisch was. Berekeningen brachten teams telkens boven de 796 kilo en hadden zelfs tot een verhoging van de geplande limiet kunnen leiden, gezien cijfers van 797 en 799 kilo werden genoemd.

Nu zijn de teams tot overeenstemming gekomen om het minimumgewicht op 798 kilo te houden. Waarom een verlaging onrealistisch bleek, is niet bekend. Wel was het begin vorig jaar al een probleem om de limiet op 795 kilo te krijgen, omdat alleen Alfa Romeo in de buurt kwam van dat cijfer. Dat leidde tot een verhoging van het minimumgewicht naar 798 kilo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws